Un diplomat român a fost reţinut pentru spionaj de serviciile secrete ruse

Ultima actualizare:

Un diplomat român a fost reţinut de autorităţile de la Moscova. Este vorba despre Gabriel Grecu, "care lucrează sub acoperirea de secretar I al Departamentului Politic din Ambasada României la Moscova", scrie Adevărul.

Diplomatul român ar fi încercat să obţintă informaţii militare. Anunţul a fost făcut de serviciul rus de securitate.

"Echipamentul de spionaj, ilustrând activitatea sa ostilă faţă de Rusia, a fost confiscat din posesia sa", au spus oficialii serviciilor secrete ruse.

Reţinerea lui Gabriel Grecu a venit la un an şi jumătate după ce România a expulzat trei diplomaţi ruşi în cazul de spionaj "Floricel".

FSB, succesorul serviciului KGB, a declarat că "diplomatul a fost prins în acţiune încercând să obţintă informaţii secrete", relatează Reuters. De asemenea, Reuters adaugă că ambasada României nu a putut fi contactată pentru a comenta asupra cazului.

MAE a precizat pentru NewsIn că în acest moment nu comentează arestarea diplomatului român Gabriel Grecu la Moscova sub acuzaţia de spionaj.

În luna iunie, zece agenţi ruşi au fost reţinuţi în Statele Unite, înainte de a fi predaţi Moscovei în schimbul a patru deţinuţi ruşi, dintre care trei fuseseră condamnaţi pentru spionaj în favoarea unor ţări occidentale, scrie Mediafax.

În iulie, Cehia, fostă ţară membră a Pactului de la Varşovia, a dezvăluit un posibil caz de spionaj în favoarea Rusiei, incidentul ducând la demiterea a trei generali din armata cehă, conform relatărilor cotidianului ceh Dnes.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net