Un budist pe skateboard provoacă controverse în China - VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fotografii în care un călugăr budist apare deplasându-se pe un skateboard, într-un templu istoric, au provocat controverse în China, relatează Huaxi Metropolis News.

Imaginile au fost capturate de un vizitator la templul Emei din provincia Sichuan, fiind apoi postate pe Internet.

Mănăstirea se află lângă vârful Muntelui Emei - cel mai înalt dintre cei patru munţi sacri ai budismului în China şi locul primului templu budist construit în această ţară.

Mulţi dintre cei care au comentat online pe marginea fotografiilor l-au criticat pe călugăr pentru adoptarea unui 'capriciu modern', în totală contradicţie cu stilul de viaţă budist.

Vezi VIDEO cu un călugăr budist pe skateboard

Un reprezentant al templului a precizat însă că lumea din afară nu înţelege viaţa unui călugăr contemporan, fiind influenţată de imaginea creată de televiziuni şi cinematografie conform căreia călugării stau toată ziua şi se roagă, fără a avea vreo dorinţă în viaţă.

'În zilele noastre, călugării se bucură în timpul liber de diverse sporturi precum badmintonul, tenisul de masă şi chiar skatebordingul. Ei folosesc Internetul şi telefoanele mobile pentru a promova budismul', a precizat acesta.

Mai citeşte:

Călugării Shaolin vor să se listeze la bursă

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net