Un bucătar celebru ne vorbeşte despre diete. Care sunt efectele curei de 21 de zile

Ultima actualizare:

    Pe Florin Scripcă îl puteţi vedea mâine, de la ora 17.00, la "Cireaşa de pe tort" (Prima TV)
Pe Florin Scripcă îl puteţi vedea mâine, de la ora 17.00, la "Cireaşa de pe tort" (Prima TV)

Munceşte de la 17 ani în bucătărie, a urmat cursuri la cele mai mari firme de catering de peste hotare, iar gătitul este, pentru el, ca o călătorie într-o vacanţă frumoasă. În diete standard de slăbire nu crede. Pentru chef-ul Florin Scripcă, importante sunt alte lucruri.

Specialistul a gătit în cadrul emisiunii „Cireaşa de pe tort" de la Prima Tv, unde a dezvăluit lucruri interesante despre ce şi cum mănâncă el. „Nu cred în dietele de slăbire standard. Sunt de părere că dacă ai o viaţă activă şi alegi alimente naturale, variate, de sezon, şi mănâci atent şi moderat, atunci nu trebuie să existe noţiunea de dietă. În schimb, acum un an am ţinut o cură de detoxifiere de 21 de zile, pe care o recomand cu căldură, bazată pe eliminarea alimentelor alergene şi a celor dificil de digerat", a spus Florin Scripcă.

El mănâncă în funcţie de starea de spirit. Când găteşte, gustă din toate, mănâcă din picioare şi se satură mai mult din miros. "De multe ori, dar în special în zilele aglomerate, regimul meu alimentar este uşor haotic. Din fericire, am pe cineva lângă mine care reuşeste de cele mai multe ori să mă corecteze şi să îmi aducă aminte să-mi păstrez un program al meselor, pe cât posibil. În principiu, mănânc des şi în cantităţi mici, şi nu mă feresc de grăsimi, pe care de altfel le consider foarte importante.

Se simte în bucătărie ca în vacanţă

Găteşte aproape în fiecare zi, mai ales în perioada evenimentelor. Spune că în bucătărie se simte un pic ca în vacanţă: dornic să exploreze, să combine ingredientele, să se joace. "Cred că până la urmă meseria te alege, cel puţin în cazul meu acest lucru este adevărat. Sunt foarte norocos deoarece, după părerea mea şi a multora, mama este gospodina perfectă şi am avut de învăţat foarte multe de la ea. De la tata am moştenit curiozitatea de a combina ingredientele şi de a experimenta gusturi noi. Nu cred că este o coincidenţă faptul că suntem trei fraţi, şi toţi bucătari".

Uite ce ciudăţenii a gătit

Mâine îl puteţi urmări la Prima Tv, în cadrul emisiunii „Cireaşa de pe tort". A gătit pentru alţi bucătari numai mâncăruri rafinate, al căror nume este greu de pronunţat: finger food pe post de amuse bouche, terină de păstrăv şi macrou afumat cu cartofi şi şofran, lobster cu mascarpone servit cu salsa de mango, iar desertul a fost o budincă tapioca şi seminţe de chia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net