Un bolnav de cancer, plimbat între secţiile unui spital

Un bărbat bolnav de cancer şi cu mari dureri a fost plimbat mai bine de două ore, de la o secţie la alta, la spitalul din Târgu Jiu. Acesta nu a primit calmante decât după ce viceprimarul comunei care l-a însoţit pe pacient a chemat presa, informează Realitatea TV.

Alexandru Vătuiu în vârstă de 58 de ani trăieşte dintr-un ajutor social de 100 de lei şi din mila sătenilor. În urmă cu un an, acesta a fost diagnosticat cu cancer.

"După ce i-au luat datele, un domn de acolo, medic sau asistent mi-a spus, gata, l-aţi adus, puteţi pleca. Noroc că nu am plecat. După ce l-a văzut o doamnă a zis: aoleo, nu ţine de noi", a declarat Toma Stamatoiu, viceprimarul comunei Turburea, care l-a dus la Spitalul Judeţean cu maşina primăriei.

Aşa că l-au trimis pe pacient la Secţia de Primiri urgenţe, la aproximativ 3 kilometri distanţă. N-a rămas nici aici. Bolnavul a fost trimis, pe jos, la secţia de Oncologie, la un alt kilometru distanţă.

Medicii au intervenit doar la vederea jurnaliştilor

Deranjat de atitudinea indiferentă a medicilor, viceprimarul a cerut ajutorul presei locale. De-abia după ce au apărut jurnaliştii, medicii şi-au schimbat atitudinea: l-au trimis în sfârşit pe pacient la secţia de oncologie cu ambulanţa.

Conducerea spitalului a refuzat să comenteze cazul. Medicii de la Spitalul din Târgu Jiu au mai pus pe drumuri, la inceputul verii, un echipaj al Ambulanţei din Austria care a adus o pacient în comă şi a fost plimbat de la o secţie la alta.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1