Ultimul pretendent la tronul otoman a murit

Ultima actualizare:

Osman Ertugrul, care dacă ar fi fost împărat ar fi purtat numele de Osman al V-lea sau Ertugrul I, era cel mai vârstnic dintre ultimii descendenţi ai sultanilor otomani. Aceştia din urmă au fost alungaţi din Turcia în 1924, după proclamarea, la 29 octombrie 1923, a Republicii laice de către Mustafa Kemal Ataturk peste ruinele imperiului otoman.

Născut în 1912 la Istanbul, Osman Ertugrul era nepotul sultanului Abdulhamid al II-lea. În urma expulzării familiei imperiale, el a trăit în Austria şi în Statele Unite ale Americii. Locuia la New York începând din 1940, unde a lucrat în sectorul petrolier.

În pofida legii turce din 1973 ce îi autoriza pe membrii masculini ai familiei imperiale să îşi recupereze naţionalitate turcă, el nu şi-a solicitat naturalizarea multă vreme, devenind în cele din urmă cetăţean turc în 2004.

Ertugrul va fi înhumat sâmbătă la Istanbul, fosta capitală otomană, într-un mausoleu otoman unde sunt îngropaţi mai mulţi sultani din dinastie, potrivit autorităţilor locale.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net