Uite 4 trucuri să nu-ţi intre apa în încălţăminte

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Încălţămintea este cartea de vizită a fiecăruia. Prin oricâte băltoace am intra şi oricât de urât ar fi afară, pantofii trebuie în permanenţă să fie curaţi şi îngrijiţi. Click! îţi dă câteva sfaturi pentru a trece cu bine peste zilele ploioase.

După câteva străzi străbătute pe jos, prin bălţi, aproape orice tip de încălţăminte ia apă. Pentru a scăpa de această neplăcere puteţi încerca soluţiile pentru impermeabilizare pregătite acasă sau cumpărate din comerţ.

Soluţii pregătite acasă

Pentru a evita pătrunderea apei, pielea se unge cu substanţe grase aplicate în strat subţire ca: ulei de ricin, untură de peşte, sau chiar lapte demacheant, apoi se aplică o cremă de pantofi. Aceste substanţe vor împiedica uscarea materialului.

Dacă te-a prins ploaia cu pantofii sau cizmele din piele, după ce ai ajuns acasă, şterge dungile albe produse de umezeală cu o cârpă înmuiată în oţet alb. Urmele de noroi le îndepărtezi, după uscare, cu o carpă moale sau cu o perie.

Pentru a usca încălţămintea umedă, umpleţi-o cu hârtie şi ţineţi-o departe de orice sursă de căldură. Încălţămintea pusă în apropierea surselor de căldură se "strânge" şi în timp se scorojeşte.

Soluţii impermeabile din comerţ

 Îndepărtaţi urmele de mizerie de pe încălţăminte cu o cârpă, după care pulverizaţi spray sau aplicaţi crema pentru impermeabilizare, insistând la cusături şi îmbinări.

Ştergeţi excesul de soluţie şi lăsaţi să se usuce în mod natural, la temperatura camerei.

simeon stalpnicul png

«Şi anul acesta se poartă cizmele de cauciuc»Mihai Albu, designer

Cizmele de cauciuc imprimate cu modele haioase, copilăreşti, sunt încălţările perfecte pentru zilele ploioase. Sunt foarte comode, utile şi foarte interesante.

Le poţi purta cu blugi sau cu colanţi groşi, în culori electrice. Nu recomand încălţămintea cu toc, fermoare sau din materiale textile. Apa pătrunde foarte repede prin orice orificiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net