UEFA a ameninţat-o pe Dinamo Zagreb cu excluderea din Europa

Ultima actualizare:

Potrivit portalului Index, UEFA a dat marţi un ultim avertisment clubului croat, care ar putea fi suspendat din toate competiţiile continentale din cauza comportamentului fanilor săi ultras.

Săptămâna trecută, UEFA a decis să o sancţioneze pe Dinamo Zagreb, retrăgându-i trei puncte în clasamentul Grupei A din Europa League şi obligând-o totodată să dispute cu porţile închise partidele de pe teren propriu cu Ajax Amsterdam şi FC Timişoara, din cauza incidentelor produse de suporterii croaţi, pe 1 octombrie, la Timişoara.

'UEFA ne-a avertizat că, la următoarea abatere, ne va exclude din competiţie. Clubul nostru nu înţelege cum suporterii pot produce dezordine când ştiu că suntem ameninţaţi cu sancţiuni draconice', a declarat Vrbanovic.

'Pentru forul continental nu contează faptul că există un grup de oameni care încearcă să o prejudicieze pe Dinamo. Ne-au spus că trebuie să curăţăm gunoiul departe de porţile noastre, împreună cu guvernul croat. De aceea, apelăm la conducători pentru a promova legea care reglementează comportamentul celor care asistă la evenimentele sportive', a adăugat oficialul clubului Dinamo Zagreb.

Conducerea lui Dinamo Zagreb, precum şi responsabilii diverselor comisii din cadrul Uniunii Europene de Fotbal au insistat asupra necesităţii de 'a-i împiedica pe huligani să însoţească echipa atunci când aceasta joacă în străinătate'.

Următorul meci în care suporterii ultras ai lui Dinamo Zagreb vor putea pune în pericol prezenţa clubului lor în Europa va avea loc pe 2 decembrie, când gruparea groată va juca în Belgia, cu Anderlecht Bruxelles, în etapa a 5-a din Europa League.

'Este o partidă decisivă pentru viitorul nostru', a adăugat Damir Vrbanovic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net