Ucigaşul poliţistului de frontieră avea discernământ când a omorât

Ultima actualizare:

Gheorghe Breazu, tânărul care l-a ucis la sfârşitul lunii octombrie pe poliţistul de frontieră din Sânnicolau Mare şi apoi a fugit în Ungaria, a fost supus unui test psihiatric pentru ca anchetatorii să fie siguri că tânărul a avut discernământ când l-a ucis pe poliţist.

Citeşte şi:

Poliţist de frontieră ucis în judeţul TimişUcigaşul poliţistului a dormit acasă în noaptea crimei

El a fost transportat la spitalul Penitenciarului Jilava, unde a fost supus testelor medicilor, care au stabilit că tânărul era conştient de fapta sa şi că şi-a asumat rezultatele acţiunii sale în momentul în care a tras cu pistolul asupra poliţistului.

Tânărul, care a mai fost condamnat pentru furt, este cercetat pentru omor, iar magistraţii spun că îl vor trimite în judecată la începutul anului 2010. Astăzi, tânărului urmează să-i fie prelungit mandatul de arestare cu încă 30 de zile de către Judecătoria Timişoara.

Tiberiu Sîrbu, de 38 de ani, a fost împuşcat cu un singur glonţ, care s-a oprit în splină. Poliţistul a ales să fugă după hoţii care au încercat să-i spargă maşina, în loc să meargă la spital sau să ceară prin staţie sau telefon ajutorul colegilor.

Criminalul a fugit cu bicicleta şi s-a ascuns într-un lan de porumb, în timp ce poliţistul de frontieră şi-a dat duhul după ce l-a fugărit cu maşina câţiva kilometri.

M-au împuşcat hoţii şi mi-au furat pistolul”, au fost ultimele sale cuvinte pe care le-a spus familiei în poarta căreia a bătut să ceară ajutor.

E clar că a fost o încăierare. Dacă clientul meu trăgea cu pistolul, în poliţist erau mai multe gloanţe. Şi reciproca e valabilă. Totul a fost un accident nefericit, iar clientul meu nu poate fi acuzat de omor deosebit de grav”, a mai spus avocatul Claudiu Ilcău.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net