Ucigasul de la Siret, trădat de ADN

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Leonid Zaporojneţ, principalul suspect în cazul dublei crime din februarie 2010, în oraşul sucevean Siret, a fost audiat de anchetatorii ucrainieni săptămâna trecută. El a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Deşi anchetatorii l-au identificat în baza probelor ADN ridicate de la locul crimei, Leonid Zaporojneţ refuză, în continuare, să recunoască crima. El a fost acuzat oficial de omor deosebit de grav şi va fi judecat în Ucraina.

Pe 17 februarie 2010, Carmen Hriţcu (39 de ani) şi Raluca (6 ani) au fost împuşcate în cap în apartamentul din oraşul Siret unde locuiau. Mobilul crimei care a îngrozit o ţară întreagă pare a fi fost jaful. Vasile Hriţcu, tatăl Ralucăi şi soţul lui Carmen, se ocupa cu traficul de valută şi spune că din locuinţă i-au dispărut 14.000 de euro şi 2.000 de dolari.

Înainte de a fi împuşcată, soţia lui, Carmen, l-a anunţat că este căutat de două persoane din Ucraina.

«Aceste veşti mă mai liniştesc sufleteşte şi mă bucur că ancheta merge mai departe» Vasile Hriţcu,soţul lui Carmen

„M-a sunat nevasta că au venit două persoane să se intereseze de cursul valutar. Mi-a spus că sunt două persoane care nu ştiu româneşte şi nu se poate înţelege bine cu ei în ucrainiană. Atunci s-a închis telefonul", a povestit bărbatul.

Când a venit acasă, soţia lui zăcea într-o baltă de sânge, în holul locuinţei. Fetiţa lui fusese şi ea împuşcată în ceafă, în timp ce se uita la desene animate. De atunci a început calvarul. A rămas acum să-l crească singur pe Cristian, elev în clasa a IX-a, singurul copil pe care-l mai are.

Suceveanul de 45 de ani spune că mai visează câteodată că soţia sa este plecată la muncă, iar fiica la grădiniţă, şi că aşteaptă să se întoarcă acasă dintr-un moment în altul. Mormintele fiinţelor atât de dragi sufletului său sunt zilnic acoperite cu flori.

Se luptă să-şi convingă băiatul, care merge periodic la psiholog, că trebuie să treacă împreună prin această perioadă cumplită. Bărbatul este însă resemnat că orice pedeapsă ar primi criminalii, soţia şi fiica nu se vor mai întoarce acasă niciodată.

A fost arestat şi complicele, Rezvan Baldovin

Procurorii ucraineni l-au arestat preventiv şi pe celălalt bărbat căutat iniţial, în baza informaţiilor furnizate de martori. Rezvan Baldovin (28 de ani) este acuzat de complicitate la omor.

simeon stalpnicul png

Acesta ar fi recunoscut că a stat „de şase“ pe scara blocului, dar spune că nu ştie ce s-a întâmplat în apartament.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net