Ubuntu 9.10, un concurent tare pentru Windows 7

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cu ochii şi urechile pe tam-tam-ul făcut de Windows 7, lansarea sistemului de operare Ubuntu 9.10, la numai câteva zile după cei de la Microsoft, a trecut oarecum neobservată. Cu toate acestea, Ubuntu pare un concurent destul de serios prin noutăţile pe care le aduce şi calitatea de a fi gratuit.

Ubuntu este un sistem de operare liber, pentru calculatoarele desktop personale, notebook-uri şi servere, realizat de o echipă globală de experţi.

Toate aplicaţiile software Ubuntu de bază sunt libere, cu sursă deschisă (open source), asta însemnând că utilizatorii pot aduce modificări sau îmbunătăţiri unui anumit program.

În versiunea 9.10, botezată "Karmic Koala", beneficiem de o interfaţă nouă, atrăgătoare, stabilitate, facilităţi noi, unelte speciale pentru a uşura realizarea aplicaţiilor bazate pe Ubuntu.

Intră pe FORUM şi află tot ce trebuie să ştii despre sistemul de operare Ubuntu 9.10 şi paşii pe care trebuie să-i urmezi pentru instalare.

Avantaje «fără număr»

Ubuntu Karmik Koala include Mozilla Firefox 3.5 pentru o navigare mai rapidă şi mai sigură. Poţi să stai pe chat cu prietenii prin intermediul programului Empathy, care integrează protocoale ca Yahoo, Gmail, MSN, Jabber, AOL, QQ şi multe altele.

Ai acces la email, agendă, calendar şi compatibilitate cu MS Outlook de la Evolution şi poţi să creezi documente profesioniste, calcule tabelare şi prezentări cu OpenOffice.org 3.0. Acesta din urmă este compatibil cu toate aplicaţiile de birou, incluzând Microsoft Office, marea diferenţă constând în faptul că OpenOffice.org este liber şi gratuit.

Peste 400 de jocuri complet libere şi foarte interesante în Centrul software.

Tot aici ai acces instantaneu la sute de aplicaţii libere şi gratuite, care includ: Educaţie, Jocuri, Sunet şi video, Grafică, Programare şi Birou. Doar alegi aplicaţia pe care doreşti, iar Centrul software o va instala pe calculator. Fără DvD-uri, licenţe şi bătăi de cap.

Sursa

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net