Tun imobiliar în sutană?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia a demarat o anchetă, după ce un prelat romano-catolic din Cluj a fost acuzat că a vândut un teren care aparţinea bisericii.

Vezi şi:

Preotul ucigaş, judecat de Biserică

Cluj: Misterele „casei bântuite" din Apahida

Preot acuzat că îi fură pe săteni

Karazson Tibor e preot romano-catolic de cinci ani în localitatea clujeană Floreşti, şi de la bun început nu s-a înţeles foarte bine cu oamenii. Localnicii spun că prelatul este "mână spartă" când vine vorba de cheltuirea banilor bisericii.

Preotul Tibor a fost reclamat, zilele trecute, de enoriaşi la Arhiepiscopia din Alba Iulia, de care ţine localitatea Floreşti, că ar fi vândut un teren al bisericii şi a dispărut cu o jumătate de milion de euro, acesta nefiind de găsit de două săptămâni.

Preotul e acuzat că a vândut terenul pe nimic şi banii nu sunt nicăieri. „Preotul Karazson Tibor a vândut, în luna februarie, trei hectare de teren al bisericii cu 20-25 de euro pe metru pătrat, faţă de 50 de euro cât e valoarea reală. L-am căutat să dea socoteală, dar nu îl mai găsim de două săptămâni. Terenul l-a vândut cu 500.000 de euro, dar nu ştim unde sunt banii. L-am reclamat la Arhiepiscopia Romano-Catolică din Alba Iulia şi îl vom da în judecată ca să oprim tranzacţia", a declarat Szekely Istvan, unul dintre membrii parohiei romano-catolice din Floreşti.

Acesta spune că preotul ar fi vândut terenul în numele Consiliului Parohial, dar nici un membru nu a semnat pe vreun act de vânzare.

„Nu am dispărut nicăieri, sunt acasă. Am lipsit o săptămână, am fost în Ungaria, să îmi vizitez mama. Eu am vândut două hectare de teren cu împuternicirea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba-Iulia, la un preţ de 20-25 de euro pe hectar. Toată tranzacţia a fost legală. Banii sunt într-un cont al Parohiei Floreşti, două milioane de lei. Eu am efectuat vânzarea, pentru că sunt singurul împuternicit în acest sens», a spus pentru Mediafax preotul Karazson Tibor.

Ieri, casa parohială de vizavi de biserică a fost pustie ...

... iar lăcaşul de cult, cu lacătul pe uşă

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net