Trofeul Ligii Campionilor a fost prezentat la Arad

Ultima actualizare:

    Trofeul Ligii Campionilor
Trofeul Ligii Campionilor

Trofeul oficial al UEFA Champions League a fost prezentat aseară la Arad, în cadrul unui turneu care va continua în mai multe oraşe din ţară şi din Europa.

La prezentarea de la Arad a cupei care revine câştigătoarei celei mai importante competiţii fotbalistice intercluburi din Europa au participat doi dintre componenţii echipei Steaua Bucureşti, care a cucerit acest trofeu în 1986, Helmuth Duckadam şi Lucian Bălan, dar şi antrenorul de atunci, Emeric Ienei, transmite NewsIn.

Cei trei au urcat pe scena amplasată în faţa Palatului Administrativ din Arad, unde au rememorat momente ale finalei din urmă cu 23 de ani, de la Sevilla. Atât Duckadam, cât şi Ienei sunt originari din judeţul Arad.

"Sunt mai emoţionat ca acum 23 de ani. Cupa Campionilor, căci aşa îmi place mie să-i spun, este unul dintre cele mai râvnite trofee. Toţi fotbaliştii îşi doresc să o ţină măcar odată deasupra capului", a spus Helmuth Duckadam.

Emeric Ienei susţine că a visat în noaptea de dinaintea meciului de la Sevilla că echipa pe care o antrena a câştigat cupa: "A fost un vis frumos şi adevărat. Am acasă o copie a acestei cupe şi în fiecare dimineaţă mă uit la ea ca la o icoană. Îi îndemn pe cei tineri să nu abandoneze fotbalul. Îmi doresc ca o echipă din România să mai câştige acest trofeu".

Lucian Bălan, colegul de cameră al lui Duckadam în perioada în care cei doi jucau Steaua, a dezvăluit că fostul portar a acuzat dureri la braţ cu o lună înainte de meciul de la Sevilla. "Acest lucru însă nu l-a împiedicat să le facă faţă taurilor spanioli", a spus Bălan.

După meciul din 7 mai 1986, Helmuth Duckadam a intrat în Cartea Recordurilor, fiind singurul portar care a apărat patru lovituri de la 11 metri consecutiv.

Pe scena amplasată lângă trofeul UEFA Champions League au urcat şi câţiva foşti componenţi ai echipei UTA. Emeric Ienei a făcut un apel pentru susţinerea echipei UTA, ca această să revină în Liga I.

UEFA Champions League Trophy Tour a fost lansat la data de 16 septembrie, la Milano, în cadrul unei ceremonii oficiale, care a marcat începutul parteneriatului pe trei ani dintre Grupul UniCredit şi UEFA Champions League. Cupa este expusă într-un cub de sticlă blindată şi este păzit de forţe de ordine.

În România, trofeul UEFA Champions League va mai fi prezentat la Timişoara şi Sibiu (29 septembrie), Braşov (30 septembrie), Piteşti (1 octombrie) şi Bucureşti (3-4 octombrie).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net