Trenul groazei a deraiat din cauza vitezei?

Citeste tot despre: 

Abia a ieşit de la revizia tehnică şi a provocat un incident care putea fi catastrofal. Trenul groazei, testat cu două zile înainte de accident, a fost luat, din nou, la puricat de experţi. Click! vă spune care sunt principalele cauze care ar fi dus la deraierea metroului, miercuri seară, pe Magistrala 4.

Are 1,7 milioane km la bord. Cu toatea astea, trenul este la jumătatea vieţii lui şi mai poate transporta călători încă 20 de ani. Acest lucru, însă, nu a contat.

Miercuri seară, în jurul orei 20.20, penultimul vagon al trenului care circula pe ruta Preciziei - Anghel Saligny, a deraiat între staţiile Unirii 1 şi Timpuri Noi. Roţile din spate au sărit de pe şine 50 de centimetri, trenul a mers târâş 400 de metri, iar vagonul afectat s-a înclinat spre peretele din stânga.

Asta spre disperarea călătorilor, care, năuciţi de cele întâmplate, au înroşit linia de urgenţă 112.


Pentru a afla ce ar fi putut duce la un asemenea eveniment, am fost, ieri, la depoul celor de la Alstom, firma angajată de Metrotrex să se ocupe de mentenanţa metrourilor.

„Sunt trei cauze posibile. Fie a existat o defecţiune la boghiu, fie infrastructura are probleme, fie viteza nu a fost adaptată în curbă. Aşteptăm verdictul comisiei de expertiză, pentru a şti exact ce s-a întâmplat", ne-a spus Gabriel Stanciu, directorul general Alstom.

Surse competente sunt de părere că mecanicul nu a redus viteza la 60 km pe oră, aşa cum este prevăzut pentru curba în care a avut loc accidentul, ci ar fi mers cu 80 km pe oră, ca şi când s-ar fi aflat în linie dreaptă. Trenul a ieşit din fabrică în anul 1989. În flota Metrorex există 156 de metrouri vechi şi 244 noi.


«Aflăm verdictul săptămâna viitoare»

Gheorghe Udrişte, directorul Metrorex, nu crede că boghiul este vinovat de producerea deraierii. „Vagonul a plecat de la locul incidentului tras de locomotivă, pe propriile roţi, preţ de 20 km. Dar, verdictul final îl vom afla săptămâna viitoare, când comisia de expertiză ne va spune exact ce a dus la deraierea lui".


Loading...