Trenul care te învârte în jurul Capitalei costă 1 miliard €

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cum ar fi să ai tren în buricul târgului, să te urci în el la Unirii şi să cobori în comuna Vidra. Ei bine, acest lucru ar fi posibil, dacă ideea unui arhitect ar găsi finanţarea necesară de la autorităţi. Trenul Expres Regional pentru Bucureşti (TER) costă un miliard de euro, însă ar rezolva problema traficului rutier. Sare cineva cu banu'?

Utopie sau soluţia salvatoare pentru rezolvarea celei mai spinoase probleme din Capitală, traficul rutier? Propunerea venită din partea unui tânăr arhitect ar decongestiona total circulaţia în oraş.

Concret, cu ajutorul Săgeţilor Albastre, Andrei Egli propune un sistem de tren urban care ar face legătura între punctele importante din oraş, acolo unde există şi staţii de metrou, şi localităţile limitrofe înglobate în zona metropolitană.

Iată cele şase trasee

Traseul 1: Gara de Nord – Aeroport „Henri Coandă”

Traseul 2: Eroilor – comuna Videle

Traseul 3: Piaţa Unirii – comuna Vidra

Traseul 4: staţia Costin Georgian – comuna Fundeni

Traseul 5: Gara de Nord – comuna Brăneşti

Traseul 6: face înconjurul oraşului pe linie de centură

simeon stalpnicul png

Cele şase trasee imaginate de arhitect au luat naştere în 2006, pe o infrastructură existentă deja în proporţie de 90%. Astfel, spune el, proiectul nu ar fi amânat cu birocraţia legată de exproprieri şi demolări. Problema o constituie însă banii, aproximativ un miliard de euro.

Tânărul a început să bată pe la uşile autorităţilor. „Am avut o întrevedere cu fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, căruia i-a plăcut ideea. Din păcate nu au fost bani, ştiţi cum e la noi, lucrurile merg greu. Acum vreau să mă văd cu ministrul Radu Berceanu, poate se va concretiza ceva", ne-a explicat arhitectul.

De la staţia de metrou Costin Georgian, bucureştenii pot ajunge foarte rapid în comuna Fundeni

simeon stalpnicul png

Trenul Expres Regional imaginat de Andrei Egli ar avea staţii şi la periferia Capitalei

simeon stalpnicul png

«Face parte din strategia Metrorex»

Un astfel de proiect are şi Metrorex şi face parte din strategia de dezvoltare a transportului integrat în Capitală.

„Folosirea liniilor de tren din jurul oraşului, pentru a face legătura între terminalele de metrou sau capetele RATB şi localităţile de pe Linia de Centură, este un proiect vechi al nostru şi avem chiar şi o strategie în acest scop. Aşteptăm doar banii."

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net