Trei seisme de peste 6 grade într-o singură zi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Coşmarul din Japonia pare că nu se mai sfârşeşte. Pământul s-a cutremurat de peste 300 de ori de la catastrofa din 11 martie.

Ieri, în doar două ore şi jumătate, trei seisme cu magnitudinea peste 6 i-au băgat, din nou, în sperieţi pe japonezi. În plus, nivelul radiaţiilor e de 1.600 de ori peste limita normală.

Prima zgâlţâitură puternică, resimţită ieri de japonezi, a fost la ora 9.18, ora României. Cutremurul a avut 6,6 pe scara Richter şi s-a produs în estul insulei Honshu, la o adâncime de 26,5 km.

Copiii sunt monitorizaţi în permanenţă pentru a li se administra la timp tratamentul cu iod

simeon stalpnicul png

După aproximativ două ore, la 9.19, a urmat cel de-al doilea seism, având tot 6,6. Iar, după alte 25 de minute, s-a produs al treilea, de 6,4. Pe lângă seismele puternice, japonezii sunt înspăimântaţi de nivelul foarte ridicat al radiaţiilor.

În unele zone, aflate la circa 20 km distanţă de centrala nucleară de la Fukushima, acesta este de 1.600 de ori peste cel normal, potrivit Agenţiei Internaţionale de Energie Atomică.

Pe de altă parte, oficiali din cadrul companiei de electricitate japoneze, TEPCO, au anunţat, ieri, că există urme de radiaţii şi în apa Pacificului din zona apropiată centralei.

Într-un nou bilanţ al Poliţiei Naţionale din Japonia, numărul persoanelor decedate sau dispărute în urma cutremurului cu mag­nitudinea 9 şi a tsunami-ului din 11 martie, a depăşit 21.000.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net