Trei români, închişi pentru trafic de persoane în Irlanda

Ultima actualizare:

Remus Fusteac, în vârstă de 41 de ani, a fost închis pentru şapte ani, în timp ce fiul său de 21 de ani, Arthur Sergiu, şi nepotul său, Alexandru, de 20 de ani, au primit fiecare o sentinţă de câte cinci ani de închisoare.

Cei trei au fost găsiţi vinovaţi de trafic de fiinţe umane, conducerea unei reţele de crimă organizată, spălare de bani şi posesia de arme de foc. Ei au fost arestaţi şi puşi sub acuzaţie în urma unei investigaţii comune realizate de Biroul pentru Imigraţie al poliţiei din Irlanda (Gardai) şi de poliţia română.

Familia Fusteac se afla la conducerea unei grupări criminale care trafica oameni din România în Irlanda, unde aceştia deveneau, ulterior, victimele exploatării prin muncă. Între persoanele care au fost astfel exploatate se numără şi cel puţin un minor.

Gardai a identificat 28 de oameni victime ale acestui trafic, însă numărul acestora ar putea fi mai mare. Se estimează că gruparea a câştigat de pe urma victimelor peste 100.000 de euro în doi ani.

Victimele au plătit câte 2500 de euro, atrase spre Irlanda sub promisiunea unui job care ar fi fost plătit cu 2000 de euro săptămânal. Nu mai trebuie spus că românii nu au fost niciodată plătiţi cu aceşti bani, dar chiar şi o mare parte din suma câştigată în Irlanda era predată traficanţilor. Dacă nu acceptau să predea banii traficanţilor, erau ameninţaţi - unii chiar şi cu pistolul - şi bătuţi. Multe dintre victime trăiau în barăci şi munceau de la 5 dimineaţa până la 12 noaptea, şapte zile pe săptămână.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net