Trei capete de acuzare pentru Elena Udrea?

Ultima actualizare:

Potrivit constatărilor experţilor comisiei, incluse în proiectul de raport, Elena Udrea s-ar face vinovată de încălcarea unui articol din Codul Penal. Acesta sancţionează împiedicarea ori tulburarea liberei concurenţe în licitaţiile publice, cu închisoarea de la 2 luni la un an sau cu zile-amendă.

Udrea este acuzată că a semnat un protocol cu BRD prin care s-a înţeles ca banca să sponsorizeze clipul campaniei "Romania - Land of choice", în schimbul promovării internaţionale a imaginii sale pe bani publici. În acest caz, Udrea este acuzată că nu a oferit niciunei alte bănci posibilitatea de a concura pentru încheierea unui astfel de protocol, relatează Antena 3.

Elena Udrea este acuzată şi de încălcarea Legii finanţelor publice. Iniţial, în planul de achiziţii al ministerului era prevăzută pentru publicitate o sumă de aproximativ 1,2 milioane de euro, care a fost modificată şi a ajuns la 2,6 milioane de euro. Potrivit legii, angajarea şi utilizarea creditelor bugetare în alte scopuri decât cele aprobate atrag răspunderea celor vinovaţi - închisoare de la o lună la 3 luni

Ministrului turismului i se reproşează şi încălcarea articolului din Legea răspunderii ministeriale, potrivit căruia demnitarii trebuie să ofere parlamentului informaţiile solicitate în termen de 20 de zile. Refuzul nejustificat se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net