Toată Africa ţine cu Ghana!

Citeste tot despre: 

Camerun, Algeria, Coasta de Fildeş, Nigeria şi gazda Africa de Sud au părăsit competiţia după faza grupelor, singura rămasă în cursă după faza grupelor fiind Ghana, care a depăşit şi optimile.

Ghanezii sunt susţinuţi acum de toată Africa, iar oficialităţile politice de la Johannesburg se întrec în gesturi de susţinere pentru elevii lui Milovan Rajevaci.

Joi, preşedintele Africii de Sud, Jacob Zuma a înmânat „stelelor negre" un steag semnat de mai multe personalităţi din ţară, iar Nelson Mandela a anunţat că îi aşteaptă la reşedinţa sa a doua zi după meciul cu Uruguay, indiferent de rezultat.

Optimismul este uriaş printre ghanezi, fostul mare internaţional Abedi „Pele" Ayew văzându-şi deja conaţionalii jucând marea finală.

„Sunt foarte fericit că ne-am calificat în sferturi. Este un mare pas înainte, pentru că acum patru ani am fost eliminaţi în optimi", a spus cel comparat cu marele Pele.

„Avem toată Africa în spatele nostru şi nu avem de ales decât să mergem mai departe. Fotbalul nu este matematică. Şi noi şi Uruguay suntem echipe puternice, dar eu văd Ghana jucând finala", a continuat fostul jucător de la Olympique Marseille, ai cărui fii, Andre şi Ibrahim Ayew, fac parte din lotul lui Rajevaci la acest turneu final.

Uruguay nu este însă orice echipă. Chiar dacă nu se va putea baza pe accidentatul Diego Godin, perechea căpitanului Diego Lugano în linia de fund, iar fostul clujean Alvaro Pereira va fi lăsat pe bancă pentru Alvaro Fernandez, foştii campioni mondiali din '30 şi '50 dispun în continuare de principalele „guri de foc", Luis Suarez şi Diego Forlan, autori a cinci dintre cele şase goluri reuşite de „celeşti" la acest turneu final.

Loading...