Titanicul va dispărea pentru totdeauna în cel mult 20 de ani

Ultima actualizare:

În 1985, vestea că epavă faimosului vas a fost găsită, pe fundul Atlanticului, făcea înconjurul lumii, aducându-i realizatorului acestei descoperiri, americanul Robert Ballard, o faimă instantanee.

De atunci, vehiculele submarine au reuşit să recupereze o mulţime de obiecte de pe Titanic, dar se pare că, dacă vor să mai găsească ceva, pe fundul mării, specialiştii ar trebui să se grăbească...

Şi această pentru că, potrivit unei descoperiri recente, uriaşa epavă - cântăreşte circa 50.000 de tone - prinsă în mormântul din adâncuri, este în pericol că, în cel mult 15-20 de ani să se dezintegreze total, din cauza unei specii de bacterii devoratoare de rugină, necunoscută până în prezent ştiinţei.

Epavă, care s-a rupt în două în urma naufragiului, fragmentele aflându-se acum la circa 600 metri distanţă unul de altul, pe fundul oceanului, la peste 500 km sud-est de Newfoundland, a constituit obiectul unor studii intense din partea cercetătorilor, la un moment dat propunându-se chiar ridicarea ei la suprafaţă, prin tot felul de metode ingenioase.

Citeşte mai multe pe HITORIA.RO!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net