Timişoara: Bănăţenii au mutat Mamaia în Grecia

Ultima actualizare:

Preţurile mici pentru cazare şi mâncare dar şi serviciile ireproşabile sunt principalul atu cu care Grecia atrage tot mai mulţi turişti din România, în detrimentul litoralului de la Marea Neagră.

Peste tot se vorbeşte româneşte

„Tati, aici este Mamaia", a strigat Nicoleta, fiica de 6 ani a unor bănăţeni, acum o săptămână cînd a ajuns prima dată pe plaja din staţiunea Paralia Katerini. Părinţii ei şi mii de alţi bănăţeni au ales ca destinaţie de vacanţă, pentru acest sezon, două staiuni cochete de pe litoralul Mării Egee: Paralia Katerini şi Olimpic Beach. Fetiţa de şase ani a remarcat atmosfera românească din cele două staţiuni greceşti dintr-un motiv foarte simplu şi evident.

GALERIE FOTO DIN PARALIA KATERINI SI OLIMPIC BEACH

Orăşelele de vacanţă sunt pur şi simplu invadate de români. Pe străzi, pe plajă, în restaurante şi magazine se vorbete aproape exclusiv româneşte. Numai limba sârbă se mai aude din când în când în marea de turişti români vare au venit cu autocarele şi maşinile personale din toate colţurile României.

CIteşte mai multe despre obiceiurile de vacanţă ale bănăţenilor:

CLICK PE POZA PENTRU GALERIE FOTO

Urmăriţi astăzi timisoara.adevarul.ro pentru a vedea un FOTOREPORTAJ EXCLUSIV realizat de reporterii Adevărul de Seară din Timişoara pe litoralul Mării Egee, unde îşi fac vacanţa mii de turişti bănăţeni dar şi din toată România.

DISTRACŢIE: S-a deschis la Szeged cel mai mare aquaparc din Europa de Sud-Est (galerie foto)

DRUMURI: Ungurii ne-au mai dat o lecţie: Autostrada M43 a fost construită în doi ani

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net