Ţigări ascunse în oala cu sarmale

Ultima actualizare:

O femeie de 53 de ani din Turnu Severin, a fost prinsă în timp ce încerca să intre în ţară cu 40 de pachete de ţigări, ascunse într-un vas cu mâncare.

„Am găsit patru cartuşe de ţigări - poate e amuzant - tocmai în oala cu sarmale. Doar vigilenţa lucrătorului vamal a dus la această descoperire", a spus Titu Neţoiu, şeful Vămii Porţile de Fier I.

Mihai Cepeşi, vameşul care a făcut captura, a explicat ce anume i-a trezit suspiciunile. „Partea inferioară a oalei, unde erau ţigările, era caldă, iar partea superioară era foarte rece, asta din cauză că sarmalele erau îngheţate. Diferenţa de temperatură mi-a dat de gândit", a povestit Cepeşi.

Paula Cuturic a fost amendată cu 5.000 de lei, iar maşina în care se afla ca pasager, un Ford Mondeo cu numere de Franţa, a fost reţinută până când amenda va fi plătită. În ciuda înăspririi controalelor la frontieră, traficanţii găsesc de fiecare dată noi şi noi metode de a ascunde marfa.

„Am mai găsit ţigări în toate cele patru roţi ale unei maşini. Am fost nevoiţi să mergem la o vulcanizare şi să dezechipăm roţile. Am mai găsit şi în airbag, în locuri care sunt greu de bănuit. Ne ajută foarte mult câinele Sid. Multe dintre capturile făcute aici i se datorează lui", a precizat Titu Neţoiu.

Câinele Sid face cât doi angajaţi

Sid este câinele-lup specializat în depistarea ţigărilor, adus la Vama Porţile de Fier I în urmă cu trei ani.

„Este de mare ajutor pentru colegii mei şi pentru participanţii la trafic, pentru că le scurtăm timpul de control. O verificare cu câinele durează aproape cinci minute. El înlocuieşte un control făcut de doi vameşi timp de o jumătate de oră. În ultima vreme, a muncit foarte mult. Un control de-al lui, de cinci minute, înseamnă, în termeni de efort depus, cam cât un meci de fotbal pentru un om", a spus inspectorul vamal Florin Moţăţăianu, instructorul lui Sid.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net