Ţiganii spanioli: «Băsescu a fost mut ca un mort în faţa lui Sarkozy»

Citeste tot despre: 

Asociaţia Union Romani din Spania a criticat dur atitudinea "servilă" a preşedinţilor României şi Bulgariei în faţa preşedintelui Franţei, în problema expulzărilor ţiganilor de pe teritoriul francez.

Asociaţia spaniolă Union Romani a dat publicităţii un comunicat în care critică dur politica preşedintelui Franţei, dar şi pasivitatea celorlalţi lideri din UE, în special a preşedinţilor României şi Bulgariei, faţă de expulzările din Franţa.

Preşedintele Union Romani, Juan de Dios Ramirez Heredia, face acest anunţ într-un dur comunicat contra guvernului condus de Nicolas Sarkozy şi contra restului şefilor de stat şi de guvern din UE, "pentru că se pierd încă o dată într-un hăţiş de cuvinte", în loc să condamne deschis expulzările.

Pentru Union Romani este evident că "Franţa a violat drepturile fundamentale ale cetăţenilor Uniunii Europene" şi a a acţionat "discriminatoriu" contra ţiganilor români şi bulgari rezidenţi pe teritoriul său.

Preşedintele Union Romani recunoaşte că Sarkozy "a câştigat bătălia, dar nu şi războiul" şi îi critică în mod special pe preşedinţii Bulgariei şi României pentru că au rămas "muţi ca nişte morţi" în faţa celor întâmplate.

Citeşte pe adevarul.es ce măsuri vor lua asociaţiile ţigăneşti din Spania împotriva lui Nicolas Sarkozy şi care este singurul lider european lăudat de aceştia pentru atitudinea faţă de preşedintele francez

loading...
Loading...