Ţiganii spanioli: «Băsescu a fost mut ca un mort în faţa lui Sarkozy»

Ultima actualizare:

Asociaţia spaniolă Union Romani a dat publicităţii un comunicat în care critică dur politica preşedintelui Franţei, dar şi pasivitatea celorlalţi lideri din UE, în special a preşedinţilor României şi Bulgariei, faţă de expulzările din Franţa.

Preşedintele Union Romani, Juan de Dios Ramirez Heredia, face acest anunţ într-un dur comunicat contra guvernului condus de Nicolas Sarkozy şi contra restului şefilor de stat şi de guvern din UE, "pentru că se pierd încă o dată într-un hăţiş de cuvinte", în loc să condamne deschis expulzările.

Pentru Union Romani este evident că "Franţa a violat drepturile fundamentale ale cetăţenilor Uniunii Europene" şi a a acţionat "discriminatoriu" contra ţiganilor români şi bulgari rezidenţi pe teritoriul său.

Preşedintele Union Romani recunoaşte că Sarkozy "a câştigat bătălia, dar nu şi războiul" şi îi critică în mod special pe preşedinţii Bulgariei şi României pentru că au rămas "muţi ca nişte morţi" în faţa celor întâmplate.

Citeşte pe adevarul.es ce măsuri vor lua asociaţiile ţigăneşti din Spania împotriva lui Nicolas Sarkozy şi care este singurul lider european lăudat de aceştia pentru atitudinea faţă de preşedintele francez

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net