Tensiuni în Algeria. O nouă «revoluţie» în Africa de Nord? VIDEO

Citeste tot despre: 

După Tunisia şi Egipt, valul schimbării se manifestă şi în Algeria, unde mii de manifestanţi au ieşit în stradă. Forţele de ordine au intervenit în forţă şi au operat arestări.

Potrivit Ligii Algeriene pentru Drepturile Omului, la Alger, capitala ţării, poliţiştii au reţinut peste 100 de persoane. Liga este una din grupările de opoziţie care au organizat mitingurile, la o zi după demisia preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, transmite CNN, citat de adevărul.ro.

Autorităţile algeriene nu au autorizat nicio demonstraţie şi au scos în stradă nu mai puţin de 30.000 de poliţişti pentru a înăbuşi orice formă de protest anti-guvernamental.

La începutul lunii februarie, preşedintele algerian Abdelaziz Bouteflika a declarat că va pune capăt stării de urgenţă, în care se află ţara din 1992. Potrivit experţilor, anunţul este o încercare evidentă a liderului algerian de a preveni tulburări sociale similare celor care l-au răsturnat Ben Ali în Tunisia sau pe Mubarak în Egipt. De altfel autorităţile au scăzut preţul alimentelor şi au importat grâu.

Loading...