Temperaturi record de minus 33,6 grade în Germania

Citeste tot despre: 

Termometrele au afişat -33,6 grade Celsius în noaptea de vineri spre sâmbătă în Germania, provocând două accidente soldate cu moartea a două persoane, în condiţii de polei, potrivit serviciului de meteorologie şi poliţiei locale, informează sâmbătă AFP.

Două femei au decedat în landul Schleswig-Holstein, în nordul ţării, în urma derapării autovehiculelor în care se aflau. De câteva zile, sute de accidente rutiere legate de intemperii au avut loc peste tot în Germania, soldate cu zeci de răniţi. Vineri, trei femei au fost rănite grav în landul Hessa, după ce maşina lor s-a ciocnit frontal cu un autobuz din cauza poleiului.

Vezi aici starea drumurilor din România!

Recordul de frig a fost înregistrat noaptea trecută, cu -33,6 de grade Celsius în Bavaria, în localitatea Funtensee, vestită pentru temperaturile sale scăzute. Valul de frig a cuprins sâmbătă întreaga ţară, cu temperaturi oscilând în jurul a -10 grade în majoritatea oraşelor.

Au fost -11 grade la Berlin, capitala fiind acoperită de un strat de zăpadă, la Munchen (sud) sau Rostock (nord), -14 în Leipzig (est), Hanovra (nord), Stuttgart (sud-vest) sau Nurnberg (sud, şi -12 la Frankfurt sau Koln (vest). Şi, potrivit prognozei meteo, 'luni aproape toată Germania va fi albă'.


Loading...