Te doare când faci sex? Află cauzele!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nu vorbim despre perversiuni sexuale care implică violenţă fizică, ci despre disconfortul resimţit de numeroase femei în timp ce fac sex. Acestea sunt cele mai întâlnite cauze ale durerii:

Preludiu insuficient

Sexul poate fi dureros din multe motive. Este foarte important să fii relaxată şi excitată, astfel încât vaginul să fie lubrifiat suficient înainte de penetrare. De aceea, preludiul este foarte important.

Lipsa lubrifierii

Lubrifierea naturală a femeii poate fi redusă de numeroşi factori, de la alcool la alăptat. De aceea, se poate întâmpla să fii extrem de excitată, dar vaginul tău să fie uscat ca un deşert. Soluţia în acest caz este folosirea unui lubrifiant din comerţ. Atenţie! Evită produsele pe bază de ulei deoarece pot deteriora prezervativul şi alegeţi-le pe cele care au apă în compoziţie. Unele dintre ele conţin şi spermicid, aşa că citiţi bine ambalajul.

Durerea sexuală poate avea la bază infecţii locale. O simplă infecţie urinară poate determina usturimi şi mâncărimi. În plus, clamidia, candida, tricomonas, verucile sau herpesul genital sunt cauze frecvente ale disconfortului în dormitor, aşa că nu le neglija. Mergi urgent la medicul ginecolog şi tratează-te. Pentru a minimaliza riscul de contractare a acestor boli, foloseşte prezervativul în timpul actului sexual.

simeon stalpnicul png

Citeşte mai multe despre viaţă intimă în rubrica SEXUALITATE

Vaginul este o zonă sensibilă, care se poate irita foarte uşor din cauza produselor de curăţenie locală, a cosmeticelor sau a unei lenjerii intime inadecvate. Aşa că atunci când are loc o penetrarea, situaţia poate deveni foarte dureroasă. Evită aceste probleme folosind un săpun sau un gel de duş delicate, fără parfum şi stai departe de deodorantele vaginale sau pudrele cu talc. În plus, îţi recomandăm lenjeria de bumbac.

Este o afecţiune caracterizată printr-o contractură spasmodică involuntară a muşchilor vaginali şi perivaginali în momentul introducerii penisului în vagin, astfel încât penetrarea devine imposibilă sau dureroasă. Poate fi legată de o boală organică (inflamaţie, infecţie, malpoziţie a organelor genitale, prezenţa unui himen rezistent) sau de o tulburare psihologică (naştere dificilă, preludiu insuficient, violenţă sau stângăcie a partenerului, absenta dorinţei, viol). Cel mai indicat este să mergi la un control ginecologic sau la un psihoterapeut.

Durerile depistate mai degrabă la nivelul pelvisului decât la intrarea în vagina ar putea avea un număr diferit de cauze. Printre cele mai comune sunt: boala inflamatorie pelviană (cauzată de multe ori de infecţii cu clamidia) şi endometrioza (creştere ţesutului uterin în afara uterului). Ambele indică probleme de fertilitate, aşa că este indicat să te adresezi unui medic.

Pe aceeaşi temă:

Bărbatul şi femeia în Kama Sutra

Care sunt secretele unui preludiu reuşit?

20 de greşeli făcute de bărbaţi în pat

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net