Ţările Arabe primesc OK preliminar pentru adrese internet în scrierea limbii materne

Ultima actualizare:

    Internet Explorer este tot mai vulnerabil la atacurile hackerilor
Internet Explorer este tot mai vulnerabil la atacurile hackerilor

Egipt, Rusia, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite /EAU/ sunt primele ţări care au obţinut o aprobare preliminară pentru adrese pe web în întregime în scrierea limbii lor materne, relatează Associated Press, recepţionată de Agerpres.

Până acum, sufixul numelui domeniului de internet, cum este ".com", trebuia să fie scris cu caractere latine, chiar dacă părţi dinaintea lui puteau folosi alte şiruri de cuvinte. Anunţul făcut joi pregăteşte calea pentru ca întregul nume al domeniului să apară în alfabet chirilic sau arab pe la mijlocul acestui an.

Ţările urmează acum să ceară oficial sufixe de la boardul organizaţiei de gestionare a domeniilor internet ICANN /Internet Corporation for Assigned Names and Numbers/. Şi se aşteaptă ca ICANN să pună în ordine sufixele propuse pentru a se asigura că ele nu vor produce probleme tehnice sau confuzie cu numele unui domeniu existent.

O astfel de transformare are potenţialul de a deschide internetul pentru tot mai mulţi oameni din întreaga lume în condiţiile în care va fi posibil sa fie utilizate caractere şi din alte limbi, de exemplu din limba arabă, chineză, coreeană, japoneză, hindi, rusă, greacă sau ebraică pentru o adresă de internet completă.

image
image
image
image
image
image
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net