Târgu-Jiu: Păduchi şi râie în şcolile din Gorj

Ultima actualizare:

Verficările sunt efectuate la fiecare început de an şcolar pentru a identifica elevii bolnavi, în vederea eliminării din colectivitate ca să nu molipsească pe ceilalţi colegi de clasă.

Astfel, au fost examinaţi 71.404 de copii din cele 776 de unităţi de învăţământ din întreg judeţul. Potrivit reprezentanţilor DSP Gorj, au fost depistaţi sute de elevi cu probleme de sănătate, zeci de cazuri de pediculoză şi un caz de râie. Cei mai mulţi dintre copiii cu astfel de probleme provin din mediul rural. „Aproape 70 de copii au fost descoperiţi cu păduchi în cap, peste 40 provin dintre ei sunt mediul rural. Avem înregistrat şi 34 de cazuri cu boli de piele. Există şi un caz de râie într-o comună gorjeană. Noi am pus la dispoziţia părinţilor substanţele necesare pentru dezinfecţie. Copilul face parte dintr-o familie nevoiaşă, acesta a scăpat de râie după ce a primit tratamentele necesare “, a declarat Elena Sfârlează, director adjunct Sănătate Publică şi Programe din cadrul DSP Gorj.

Sfârlează a mai declarat că în anii anteriori numărul elevilor, depistaţi cu astfel de probleme, a fost mult mai mare. În prezent inspectorii de la Sanepid verifică dacă există materiale igienice de curăţire în toate unităţile de învăţământ.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net