Târgu-Jiu: Nota 10 la Bacalaureat pentru copiii de ştabi

Ultima actualizare:

Opt profesori de limba şi literatura română din Gorj au dat nota 10 la examenul de Bacalaureat sesiunea 2009 unui număr de 49 de elevi. Dintre aceştia, 26 au primi note mai mici cu până la 4,6 puncte în urma reevaluării reprezentanţilor Ministerului Educaţiei. Profesorii acuzaţi că au supranotat tezele predau la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Liceul Sportiv, Liceul nr.2 din Târgu-Jiu şi Liceul Mătăsari.

Note mari, dar „pe merit“

Daniel Mocioi este unul dintre cei care au dat note de 10 la lucrări care au fost depunctate ulterior. „Literatura lasă loc de interpretare. Eu particip de opt ani în comisii la Bacalaureat şi nu am avut niciodată probleme. Am acordat multe note de 10 în acest an pentru că lucrările au fost foarte bune şi copiii trebuie să fie încurajaţi. Sunt mai drastic când e vorba de un concurs. Dacă s-a strecurat vreo eroare în cazul meu, rău nu am făcut“, spune profesorul de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă”.

Delia Negrescu, profesoară la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu, este un alt cadru didactic care a acordat multe note de 10 contestate. „Există subiectivitate în notarea lucrărilor, dar consider că notarea s-a făcut aşa cum trebuie. Eu am acordat note bune, dar pe merit”, a spus Negrescu.

Fiica prefectului, eseu „de pus în ramă“

Una dintre elevele care au primit notă maximă în acest an la Bacalaureat, la proba de limba şi literatura română, este fiica prefectului de Gorj. Comisia de reevaluare consideră însă că Andra Andrei ar fi meritat doar nota 8. Tânăra a absolvit Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Liviu Andrei, tatăl Andrei, prefect şi fost inspector general şcolar, consideră că fiica lui nu a avut nevoie niciun ajutor.

Citeşte pe adevarul.ro povestea notelor mari acordate odraslelor de bani gata.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net