Takayuki e înnebunit după micii româneşti

Ultima actualizare:

Cel mai uşor i-a fost însă să treacă la bucătăria românească, de care s-a îndrăgostit rapid: "Mâncarea românească este foarte bună. Sunt înnebunit după ciorba de perişoare, ciorba de văcuţă şi papanaşi".

Cel mai mult lui "Taka" îi plac însă micii româneşti, pe care i-a descoperit în urmă cu un an şi jumătate. "Un fost coleg, Vodiţă, care e de pe lângă Craiova, m-a invitat la el la ţară. Acolo am făcut primul grătar cu mici. Am mâncat până nu am mai putut, iar de atunci servesc frecvent mititei. Fac grătar aproape după fiecare victorie a Astrei", a mărturisit singurul japonez din Liga I.

În "Ţara Soarelui Răsare", Takayuki locuieşte în Nagoya, oraş pe care l-a părăsit pentru a deprinde tainele fotbalului profesionist. "La Ploieşti am ajuns din întâmplare. Impresarul meu m-a anunţat că mi-a găsit echipă în România şi asta a fost. Nu mi-a fost frică că e prea departe de casă, eu consider că fotbalul de aici este mult mai bun decât cel din Japonia", ne-a povestit Takayuki, care visează să joace şi în naţionala ţării sale.

Înainte de a veni la Astra, japonezul a fost plecat timp de doi ani în Brazilia, unde s-a antrenat cu echipe precum FC Avai şi Corinthians, unde a stat două luni: „Sunt mândru că am avut ocazia să mă antrenez alături de fotbalişti precum Carlos Tévez, vedeta de azi a lui Manchester United".

A marcat la debut

Takayuki nu a marcat încă nici un gol în Liga I, însă cei de la echipă îşi amintesc că el înscris chiar la primul său meci în România. Pe atunci, Astra se numea CSM FC Ploieşti şi evolua în Liga a III-a, sub conducerea lui Vivi Răchită.

Din echipa de atunci în actualul lot al prahovenilor se mai regăsesc în afara janonezului doar Gafiţa, Mihalache şi Popa.

Şi-a luat motoscuter

Până în urmă cu câteva luni, „Taka" venea la antrenamente cu bicicleta, întrucât nu are maşină. În prezent se deplasează cu alt mijloc de transport. Şi-a cumpărat un motoscuter de care este foarte mândru. "Sper ca într-o zi să-mi cumpăr şi maşină. Să vedem cum vor evolua lucrurile în continuare", spune mijlocaşul formaţiei antrenate de Nicolo Napoli.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net