Sute de familii din Zalău, târâte prin tribunale pentru restanţe la factura de apă

Ultima actualizare:

Compania de Apă Someş - Sucursala Sălaj pare decisă să-şi recupereze restanţele de la clienţi înainte ca noile contracte de furnizare la comun a apei să fie puse în aplicare. Numai săptămâna aceasta, juriştii companiei au înregistrat la Judecătoria Zalău 36 de noi dosare.

Datorii de 400.000 de lei

Directorul sucursalei, Marcel Zaharia, a declarat astăzi, pentru „Adevărul de Seară“ Zalău, că numărul total al dosarelor aflate pe rolul instanţei în prezent este de 358. El spune că e vorba despre clienţi care au întârzieri de cel puţin 90 de zile la plata facturilor.

Peste 90 la sută dintre clienţii daţi în judecată de Companie locuiesc în Zalău. Potrivit lui Zaharia, sucursala are de încasat de la cei 358 de clienţi suma de 393.679 de lei, din care aproximativ 350.000 reprezintă restanţe mai vechi de un an. Cea mai mare sumă pe care o are de plătit una dintre cele 358 de persoane date în judecată de companie este de 4.900 de lei. „Este vorba despre un client din Zalău, care n-a mai plătit de câţiva ani factura”, precizează directorul.

Şi Compania a fost dată în judecată

Compania a fost şi ea reclamată în instanţă. O clientă din Zalău a dat-o în judecată pentru contractele de furnizare a apei la comun. Astăzi a avut loc la Tribunalul Sălaj judecarea pe fond a cauzei, după ce în luna ianuarie instanţa a respins cererea femeii de judecare pe cale de urgenţă (ordonanţă prezidenţială) a solicitării ei privind declararea ca nelegală a contractelor noi şi menţinerea celor vechi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei, judecătorul Balazs Arpad, nu s-a luat astăzi nicio decizie în acest caz, reclamanta solicitând o amânare pentru a studia întâmpinarea depusă de companie.

Reamintim că până în 28 ianuarie, toate contractele individuale de furnizare a apei ar fi trebuit înlocuite cu contracte la comun, încheiate între companie şi preşedinţii asociaţiilor de proprietari sau alţi reprezentanţi ai condominiilor, stabiliţi de locatari. Din cauza refuzului masiv al locuitorilor din Zalău de a încheia aceste contracte, termenul a fost prelungit până la 31 martie.

Chiar şi aşa, până acum mai puţin de 40 la sută din scările de bloc din municipiu au încheiat noile contracte.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net