Sucul de rodii ar putea încetini răspândirea cancerului în organism

Ultima actualizare:
Rodia
Rodia

Sucul de rodii are componente ce opresc migrarea celulelor canceroase în organism şi le slăbesc reacţia la stimulii chimici care duc la răspândirea lor, potrivit unui studiu american.

Cercetătorii de la University of California din Los Angeles (UCLA) au arătat că anumite ingrediente, precum acizii graşi, din sucul de rodie opresc răspândirea cancerului de prostată în oase. Ei speră că acelaşi efect poate fi constatat şi în cazul altor tipuri de cancer.

Studii anterioare privind efectul sucului de rodii asupra răspândirii cancerului au fost subiect de controversă, întrucât cercetătorii nu au putut preciza care este mecanismul biologic din spatele presupusului efect benefic.


    Rodia
Rodia

În septembrie anul acesta, Comisia americană pentru Comerţ a acuzat compania Pom Wonderful, care furniza sucul de rodii pentru cercetare, că dă informaţii false privind efectele sucului asupra sănătăţii.

Însă autorii celui mai recent studiu spun că au identificat acele componente care au efect asupra aderenţei şi mişcării celulelor.

"Este foarte îmbucurător pentru că acum putem modifica aceste componente naturale pentru a le îmbunătăţi funcţiile şi a le face mai eficiente în prevenirea metastazei cancerului la prostată", a spus doctorul Manuela Martins-Green, la cea de-a 50-a întrunire a Societăţii americane de Biologie Celulară, unde au fost prezentate rezultatele studiului de la UCLA.

Totodată, aceleaşi componente din suc modificate ar putea avea un impact mai mare asupra tratării cancerului, deoarece genele şi proteinele implicate în mişcarea celulelor cancerului la prostată sunt în esenţă aceleaşi ca în cazul altor celule canceroase, a mai spus Manuela Martins-Green.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net