SUA ar putea ataca Iranul din cauza programului său nuclear

Ultima actualizare:

    Centrala nucleară iraniană de la Bushehr este un nou atu în mâneca iraniană
Centrala nucleară iraniană de la Bushehr este un nou atu în mâneca iraniană

Statele Unite ar putea porni un război împotriva Iranului pentru a reduce ambiţiile sale nucleare, dar ar putea exista şi o "perioadă de confruntare" cu China, din cauza politicii monetare a acestei ţări, a avertizat senatorul american Lindsey Graham.

În cazul în care preşedintele Barack Obama "decide să fie dur cu Iranul dincolo de sancţiuni, eu cred că el se va bucura de sprijinul republican în ceea ce priveşte ideea că nu putem lăsa Iranul să dezvolte o armă nucleară", a declarat Graham, citat de Business Recorder şi preluat de Adevărul.

"Ultimul lucru pe care-l vrea America este un alt conflict militar, dar ultimul lucru de care lumea are nevoie este un Iran înarmat nuclear. Politica de izolare nu mai este valabilă în privinţa Iranului", a adăugat Graham. Senatorul republican consideră necesar un război al Statelor Unite împotrica Iranului, "nu doar pentru a neutraliza programul nuclear, dar şi pentru distrugerea Forţelor navale, a Forţelor aeriene şi pentru a da o lovitură decisivă Gardienilor Revoluţiei, mai precis pentru eliminarea acestui regim".

Declaraţiile lui Graham au fost făcute cu doar câteva ziole înainte de discuţiile oficialilor americani şi iranieni pe seama controversatului program nuclear al Teheranului. Legăturile diplomatice dintre cele două ţări au fost întrerupte după luarea de ostatici americani, de către studenţi iranieni, în 1979.

Duminică, oficiali iranieni au anunţat că au informat Turcia că sunt pregătiţi să stea la discuţii pe baza programului nuclear, cu cele şase mari puteri ale lumii (Marea Britanie, China, Franţa, Rusia, Germania şi SUA).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net