Străzile din sectorul 1 au rămas fără salubrizare

Ultima actualizare:

Contractul buclucaş datează din 2008. Atunci, Primăria sectorului 1 s-a angajat să plătească 450 de milioane de euro pentru serviciile de salubrizare asigurate de Romprest vreme de 25 de ani. Instanţa a dispus, însă, anularea anunţului de participare, a documentaţiei de atribuire a contractului privind salubrizarea în sector, motivând că înţelegerea dintre cele două părţi s-a făcut în ciuda deciziilor de judecată care anulau procedura de achiziţie publică.

Astfel, străzile din sectorul 1 nu mai pot fi curăţate de societatea Romprest, iar primăria trebuie să organizeze o nouă licitaţie.De cealaltă parte, însă, reprezentanţii Primăriei sectorului 1 nu recunosc decizia Curţii de Apel şi spun că este vorba de un abuz al Autorităţii.

„În momentul de faţă, Primăria Sectorului 1 e singura administraţie publică din Capitală care are un contract legal, făcut prin licitaţie publică. Este o decizie politică, din punctul nostru de vedere. În 2009, aceeaşi ANRMAP a dat publicităţii un raport din care reieşea că noi suntem singura administraţie din Bucureşti care atribuit un contract prin licitaţie. Acum doi ani, Curtea de Apel Bucureşti a respins acţiunea Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice în contradictoriu cu Romprest şi Consiliul Local Sector 1. Împotriva acestei sentinţe, ANRMAP a formulat recurs, care a fost judecat la Curtea de Apel Cluj. Şi această instanţă a respins recursul ANRMAP, prin urmare acţiunea de anulare a contractului de prestări servicii de salubritate a fost respinsă definitv şi irevocabil. Sectorul 1 nu va rămâne necurăţat.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1, Alexandru Ichim.

Tot azi, reprezentanţii Autorităţii au anunţat că au dispus amendarea Primăriei Municipiului Bucureşti cu suma de 80.000 de lei după ce aceasta a atribuit, fără licitaţie publică, serviciile de salubrizare şi de deszăpezire a străzilor din sectorul 5 aceleiaşi societăţi. Autoritatea a constatat că Municipalitatea a ales în mod eronat procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net