Străzi ca la New York, noroaie ca la noi

Ultima actualizare:

Situat la şase kilometri de Baia Mare, cu un număr de 7.100 de locuitori, oraşul Tăuţii Măgherăuş are străzile numerotate, ca în America. Însă, doar şase din cele 141 de străzi sunt, pe mici porţiuni, asfaltate.

"Avem 86 de kilometri de reţea stradală plus drumurile judeţene, din care şase străzi sunt parţial asfaltate, adică 24 de kilometri", spune Anton Ardelean, primarul oraşului Tăuţii Măgherăuş.

Legendarul drum Route 66 care traversează America, unind Chicago, pe Coasta de Est, cu Los Angeles, pe Coasta de Vest, are un corespondent în oraşul maramureşan.

Aici, edilul Anton Ardelean, a dat numele celebrei şosele, străzii ce leagă drumul european E58 de Aeroportul Internaţional de la Baia Mare. Aceasta este una dintre puţinele străzi asfaltate din oraş.

Dacă cei care merg pe celebra Route 66 pot afla noţiuni de bază ale civilizaţiei americane, de pe strada 66, din Maramureş, românii îşi iau zborul spre alte ţări.

Cu toate că majoritatea localnicilor sunt nemulţumiţi de lucrările efectuate .

"Suntem oraş, dar cu drumuri de ţară şi cu numere de America. Au transformat Tăuţiul în oraş tocmai pentru a jupuii oamenii de bani. Plătim impozite de oraş, dar noi nu îndeplinim condiţiile necesare pentru a funcţiona ca un oraş", afirmă Carol Jelenszki, un pensionar de 64 de ani, din cartierul Băiţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net