Stareţa sfinţea apa cu un craniu

Ultima actualizare:

Localnicii din Mraconia, comuna Dubova, judeţul Mehedinţi, se plâng că stareţa Filofteia Brandea de la mănăstirea din sat, are un comportament nedemn de o faţă bisericească.

Scandalul a început în urmă cu aproape un an, când Episcopia Severinului şi Strehaiei a luat decizia ca biserica să fie transformată în mănăstire de maici.

Stareţa lăcaşului de cult a fost acuzată de preotul mănăstirii şi de localnicii din Mraconia de ritualuri păgâne. "A luat un craniu dintr-o groapă comună unde se zice că au murit oameni de holeră, în anul 1812. Să sustragi aceste oase şi să pretinzi că respectivul craniu este cel al Sfântului Cristofor, care de fapt nu există în canoanele noastre bisericeşti este foarte grav", acuză preotul Cristian Târtea.

Stareţa Filofteia spune că adevăratul craniu al Sfântului Cristofor este la un înalt prelat la Bucureşti. "Totul e o făcătură. Craniul l-a adus părintele de acasă şi a instigat lumea", a spus stareţa. Cea mai gravă acuzaţie adusă de preot maicii Filofteia este aceea că ar vinde apă din Dunăre şi pământ de pe versanţii din zonă, susţinând că ar fi aduse de la Ierusalim. Măicuţa a mai avut un conflict, în anul 2000, la o mănăstire din Argeş. Episcopia Severinului şi Strehaiei nu a comentat incidentul, însă Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a făcut un control la mănăstire şi a recomandat Episcopiei ca "activitatea maicii Filofteia să fie monitorizată".

Citeşte şi:Mănăstire prădată de «călugări»Un hoţ a fost prins datorită alarmei de la cutia mileiAbuzurile preoţilor asupra copiilor, ascunse de Biserica Catolică

Enoriaşii spun că sunt beşteliţi de stareţă

Oamenii refuză să mai intre în Mănăstirea Mraconia, susţinând că stareţa Filofteia le vorbeşte urât, îi înjură, numindu-i „hoţi, jegoşi şi nesimţiţi, cu tot preot".

„Să mă ierte Dumnezeu, asta nu poate să fie om. Asta e Satana adevărată! Eu mă duc la biserică să iau apa sfinţită, că am copilul bolnav. Cum să-i dau să bea apă sfinţită de pe craniul ăla de mort?", ne-a spus Sânziana Mârşu. Oamenii spun că stareţa îi încurajează să bea apa în care a fost scăldat craniul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net