Soţia militarului rănit în Afganistan aşteaptă de 12 zile să-i audă vocea soţului

Ultima actualizare:

Caporalul Vasile Zbâncă, 29 de ani, a fost transportat imediat după explozia care le-a luat viaţa celor doi camarazii ai săi la spitalul militar din Baza Lagman, în Afganistan şi apoi la un altul din Germania, unde se află şi în prezent şi unde a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale.

Familia caporalului este însă neliniştită pentru că nu ştie exact care este starea militarului, iar oficialii militari le dau mereu asigurări că Zbâncă este în stare stabilă.

Cumnatul caporalului, care munceşte în Germania ar fi vrut să-l viziteze în spital, însă nu i s-a permis.

"Ni s-a spus că probabil săptămâna viitoare o să putem să -l vizităm, se va ocupa Armata de tot", spune cumnatul caporalului.

Laura Decsei, sora lui Vasile Zbâncă mai spune şi că oficialii militari ţin legătura cu familia din Şieu şi din Bistriţa, însă se plânge că informaţiile sunt stereotipe.

"Înţeleg că nu dau detalii ziariştilor , dar ne gândeam că măcar nouă celor din familie să ne spună mai multe. Au spus tot timpul că e bine, că este pe drumul cel bun", povesteşte sora lui Vasile Zbâncă.

Potrivit acesteia caporalul a fost supus unui mare număr de operaţii, la ambele picioare, i s-a extirpat şi splina, dar nu are alte leziuni interne: "piciorul stâng a fost zdrobit, ne este teamă, doamne fereşte să nu fie nevoie cumva de amputare", se teme de ce este mai rău singura soră a militarului.

Acasă îl aşteaptă soţia şi băieţelul de nouă luni

Soţia lui Vasile Zbâncă, Alina a primit astăzi lucrurile personale ale soţului tocmai din Afganistan. Parcurge foarte des alături de băieţelul ei de nouă luni, Andrei, drumul de la Bistriţa, unde locuiesc la Şieu, la casă părintească a soţului.

Spre deosebire de mama şi sora lui Vasile, care i-a auzit acestuia vocea la telefon, Alina Zbâncă n-a reuşit să vorbească cu soţul.

"Am vorbit doar cu un doctor, care mi-a spus că este bine. Aşteptăm să primească un telefon mobil şi să pot vorbi direct cu el. Sper să putem merge în Germania să-l vedem, pentru că este foarte greu pentru noi", spune soţia, care încearcă să-şi tempereze neliniştea ţinându-şi în braţe copilul.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.roâ

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net