Sorin Oprescu s-a lansat în cursa pentru Cotroceni

Sorin Oprescu şi-a lansat candidatura ca independent la alegerile prezidenţiale. Primarul Capitalei şi-a început discursul spunând că "România este o ţară blocată instituţional, politic şi economic", şi a declarat că "românilor le lipseşte un preşedinte care să-i unească".

"Vreau o Românie normală, în care fiecare cetăţean să fie protejat prin lege", a declarat Sorin Oprescu.

"România este pe un drum greşit şi este prost condusă. Ţara este sărăcită de politica acestor politicieni. Ţară este blocată instituţional, politic şi economic", a declarat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a spus că România a intrat în criză din cauza politicienilor care au eşuat. "Românii nu există în ecuaţia politicienilor de astăzi", a spus Primarul.

Oprescu a declarat în discursul său că numai ca independent a putut să-şi facă bine datoria, iar faptul că nu trăieşte din politică, l-a făcut să trateze lucid acest subiect. "Liderii partidelor politice trăiesc în lumea lor, departe de viaţa reală", a spus Sorin Oprescu.

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, îşi va anunţa luni, candidatura la prezidenţiale, printr-o conferinţă susţinută în jurul orei 16.00, a declarat Octav Cozmâncă, unul din coordonatorii viitoarei sale campanii.

Conferinţa de presă va avea loc la Hotel Caro.

Lansarea lui Oprescu, amânată de mai multă vreme, are loc pe fondul grevei unei părţi a bugetarilor.

Scurt istoric

Medicul Sorin Mircea Oprescu este Primar General al Municipiului Bucureşti din anul 2008, atunci când a candidat ca independent, dându-şi demisia din partidul PSD.

Oprescu a câştigat în al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din 15 iunie în faţa lui Vasile Blaga, preluând ştafeta de la Adriean Videanu.

Înainte de a ajunge Primar General al Capitalei, Oprescu a fost  senator de Bucureşti în 2000-2004, apoi până în 2008, din partea PSD.

Sorin Oprescu a mai candidat de două ori la funcţia de primar al municipiului Bucureşti, dar în 1998 a fost învins în al doilea tur de scrutin de Viorel Lis (CDR), iar în 2000 Traian Băsescu (PD) a câştgat scaunul de primar în faţa lui.

În timpul facultăţii Oprescu a fost membru al Asociaţiei Studenţilor Comunişti din România.Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1