Soluţii pentru întreţinerea saltelei de pat

Ultima actualizare:

Prin urmare, o saltea de calitate trebuie întreţinută, protejată şi curăţată cu atenţie.

1. Foloseşte un detergent special

Atunci când salteaua s-a murdărit sau a fost pătată, este foarte important să o cureţi înainte ca aceasta să se deterioreze şi să capete un aspect neplăcut.

Foloseşte un detergent special pentru tapiserie sau covoare. Pentru a se usca mai uşor este bine să laşi fereastra deschisă în camera respectivă.

2. Întoarce salteaua periodic

Pentru a păstra un aspect neted al fibrelor saltelei, este recomandat să o întorci periodic. Majoritatea saltelelor conţin o etichetă care informează asupra perioadei optime. Unele modele vor fi întoarse o dată la 3 luni, altele de două ori pe an.

3. Foloseşte o husă de protecţie

Achiziţionează o husă specială pentru saltele, ce poate fi strânsă cu o bandă elastică sau fermuar. Alege un model din bumbac, unul pufos şi uşor de spălat. Husa pentru saltea o protejează de murdărie şi acarieni, prelungind perioada dintre curăţări.

4. Aspiră cât mai des

Dacă locuieşti într-o casă cu mult praf, este bine să scuturi şi să aspiri aşternuturile şi salteaua cât mai des. Praful şi acarienii pot duce la reacţii alergice puternice. În plus, un pat proaspăt şi curat va fi întotdeauna mai comod decât unul încărcat cu praf.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net