Zeci de mii de români își iau vacanță pentru Ziua Îndrăgostiților

Ultima actualizare:

    Românii preferă locurile de cazare din țară de Ziua Îndrăgostiților
Românii preferă locurile de cazare din țară de Ziua Îndrăgostiților

Ziua dragostei e prilej de sărbătoare la români. Aproape 30.000 de conaționali și-au rezervat locuri de cazare în țară și în străinătate în perioada 13-15 februarie. Reprezentanții Patronatelor din turism știu încă de pe acum câți bani vor cheltui românii de „Sfântul Valentin”.

Aproape 2 milioane de euro vor scoate din buzunare cei 29.000 de români care vor pleca în minivacanța de Ziua Îndrăgostiților, spun oficialii Federației Patronatelor din Turismul Românesc, citați de Mediafax. Cei mai mulți dintre cei care și-au rezervat până acum un loc de cazare au ales Valea Prahovei. Dintre destinațiile externe, cele mai căutate sunt orașele Roma, Veneția, Paris, Barcelona și Viena. „Numărul de rezervări făcute pentru Sfântul Valentin se apropie de 28.500, iar turiştii vor cheltui, în medie, doar pentru servicii turistice (cazare şi masă), aproximativ 300 de lei de persoană, suma totală care va fi încasată de operatorii de turism fiind estimată la 8,5 milioane de lei”, se arată într-un studiu al patronatelor.

Stațiunile românești de pe Valea Prahovei sunt în topul destinațiilor interne și de Ziua Îndrăgostiților. Gradul de ocupare al locurilor de cazare este de 90%, iar cei care au făcut déjà rezervări s-ar putea bucura și de multă zăpadă. Tarifele pe Valea Prahovei variază între 150 lei/pachet (o noapte de cazare cu mic dejun şi cină festivă) și 900 de lei/pachet care include două nopţi de cazare, mese, cina festivă şi surprize.

Valentine's Day este „Ziua Îndrăgostiţilor” în tradiţia occidentală şi se sărbatoreşte pe data de 14 februarie. Ziua dragostei se serbează și la români și poartă denumirea de „Dragobete”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net