Zece elevi din Tecuci au făcut mărțișoare ca să-i ajute pe sărmani

Ultima actualizare:

    Tinerii mărinimoşi le-au dăruit electrocasnice şi alimente famiilor sărace Fotografii: Mihai Roşu
Tinerii mărinimoşi le-au dăruit electrocasnice şi alimente famiilor sărace Fotografii: Mihai Roşu

Elevi demni de admirație! Zece liceeni din Tecuci (Galați) au confecționat mărțișoare, le-au vândut, iar cu bănuții strânși au cumpărat câte două aragaze, frigidere, butelii și aspiratoare, precum și alimente neperisabile și dulciuri. Bunurile au ajuns la două familii necăjite.

Zece tineri au dat comunităţii o importantă lecţie despre omenie! Maria Ariton, Mihaela Ariton, Dragoş Bejan, Ema Buzenche, Andreea Condrache, Adriana Cuptor, Violeta Gavrilă, Maria Roşu, Alexandru Tofaleanu şi Teodor Tudorii, elevi la  colegiile „Spiru Haret” şi „Calistrat Hogaş” (dar şi membri ai Ligii Tineretului Creştin Ortodox Român, filiala Tecuci), au rezultate strălucite la învăţătură şi se implică des în acţiuni caritabile. „Cinste lor şi părinţilor lor!”, îi caracterizează preotul Rareş Bucur, de la Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Puştii au avut ideea confecţionării de mărţişoare, care apoi să fie vândute celor interesaţi, iar banii să fie folosiţi pentru a le readuce speranţa unor oameni sărmani. În ajutorul celor zece tineri au sărit şi colegii lor de la cele două colegii, astfel că au fost realizate peste 1.000 de mărţişoare, care au adus o sumă semnificativă la bugetul campaniei caritabile. O listă cu potenţiali beneficiari ai ajutorului umanitar a fost întocmită cu ajutorul preotului Mihai Roşu de la Protoieria Nicoreşti, iar în cele din urmă au fost alese două familii greu încercate din satele Nicoreşti şi Fântâni.

«Muncim mult, dar nu ne ajung banii»

La jumătatea lunii martie, cele două familii nevoiaşe au primit câte un aragaz, un frigider, o butelie şi un aspirator, scrie adevarul.ro. De asemenea, sătenilor li s-au dăruit şi alimente, dulciuri şi produse de igienă în valoare de circa 4.000 de lei. La acţiune a pus umărul şi o familie din Matca, punând la dispoziţie un mijloc de transport necesar pentru a duce darurile în cele două sate. 

Cele două familii au ţinut să le mulţumească tinerilor darnici din Tecuci. „Nu credem că mi se poate întâmpla mie aşa ceva. Am un copil de 15 ani cu probleme mari de sănătate. Muncim mult, dar nu ne ajung banii. Nu aş fi putut în veci să-mi iau lucruri noi”, mărturiseşte, emoţionată, Maria N., din satul Fântâni.

Cealaltă familie, din satul Nicoreşti, are patru copii şi, de asemenea, se descurcă foarte greu cu cele necesare traiului zilnic. „Avem puţin pământ şi în zonă nu se găseşte de lucru. Este foarte greu. Până acum foloseam un frigider vechi, vai de mama lui, primit de la un vecin care şi-a luat unul nou, iar aragaz nu aveam”, mărturiseşte capul familiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net