«Vrem să fumăm liberi!»

Ultima actualizare:

    Studenții participanți  la protest au profitat și  au tras fără frică din țigăriFoto: David Muntean
Studenții participanți la protest au profitat și au tras fără frică din țigăriFoto: David Muntean

„Libertate pentru fumători!”. Este strigătul care a scos marţi (29 martie) în stradă 500 de studenţi din complexul bucureştean Regie. Aceştia sunt revoltaţi de interzicerea aprinderii ţigărilor în tot campusul, de la cămine şi terase până la alei.

“Unitate de învăţământ”. Aceasta este expresia care a pus pe jar toată comunitatea de studenţi fumători din Regie. Conducerea administrativă a complexului studenţesc a instituit interzicerea totală a folosirii ţigărilor în toată zona. Motivul? A asimilat tot campusul cu o unitate de învăţământ, iar fumatul a devenit ilegal. “Vă daţi seama ce înseamnă asta în plină sesiune, pur şi simplu ne vine să ne urcăm pe pereţi. Am decis să protestăm!”, ne-a declarat Adrian Donoiu, student la Facultatea de Energetică a Universităţii Politehnice.

Revolta iubitorilor tutunului a scos  în stradă sute de studenţi din  complexul bucureştean Regie
Revolta iubitorilor tutunului a scos în stradă sute de studenţi din complexul bucureştean Regie

Tinerii s-au organizat pe bloguri şi reţele de socializare şi vâlvătaia revoltei a cuprins cel mai mare complex studenţesc din Capitală. Sub genericul “la un fumat pe Splai”, sute de tineri au coborât în faţa căminelor, pe malul Dâmboviţei. Pentru că protestul era neautorizat şi au vrut să evite amenzile, tinerii au început să se plimbe de colo-colo. Pentru a fi mai convingători, au traversat de zeci de ori strada pe cele câteva zebre din zonă, întinzând la maximum nervii jandarmilor şi poliţiştilor prezenţi în număr mare la protest.

“Băutura nu au interzis-o în tot complexul studenţesc, dar ţigările da. Poţi bea pe alei, poţi bea oriunde, dar să fumezi nu. Cum hotărăsc ei ce viciu este bun şi ce viciu nu?”, se plânge Cătălin, masterand la Ingineria Sistemelor Biotehnice.

Studenţii din Regie cer modificarea legislaţiei astfel încât să se poată fuma în faţa căminelor în care locuiesc sau pe străzile din campus pentru a nu mai fi nevoiţi să meargă până pe Splaiul Independenţei pentru a-şi putea aprinde o ţigară.

“Nu este adevărat că studenţii nu mai au voie să fumeze pe alei. Într-adevăr este interzis aprinsul ţigărilor în camerele de cămin. În restaurante se aplică aceleaşi reguli ca peste tot în Bucureşti, nu există reguli special pentru campusul Regie”, ne-a declarat Constantin Zaharia, directorul Serviciului Întreţinere Patrimoniu din cadrul Politehnicii, cel care răspunde de cămine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net