Vrei să-ţi ridici o casă? Uite cum poţi primi terenul gratuit!

Ultima actualizare:

    Dacă ai până în 35 de ani şi nu ai teren pentru a-ţi ridica o casă, ţi-l dă Primăria
Dacă ai până în 35 de ani şi nu ai teren pentru a-ţi ridica o casă, ţi-l dă Primăria

Statul oferă teren gratuit pentru tinerii cu vârste între 18 şi 35 de ani care vor să-şi construiască o casă. Însă, pentru a putea fi eligibili, aceştia trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Iată ce să ştii dacă te gândeşti să depui şi tu o cerere la primărie!

Dacă ai între 18 şi 35 de ani, poţi solicita administraţiei publice de care aparţii să primeşti 1.000 de mp pentru a-ţi construi o casă. Obligaţia ta va fi să începi construcţia în maximum un an.

Potrivit Legii 15/2003, aceste suprafeţe de teren pe care ar trebui să le primească tinerii care le solicit, fac parte din domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale.  Astfel, cei care vor să ceară ajutor din partea autorităţilor locale de care aparţin trebuie să ştie urmatoarele lucruri:

- Solicitanţii trebuie să aibă peste 18 ani sau vârsta împlinită de 18 ani;

- La data depunerii cererii, precum şi la data rezolvării acesteia, solicitanţii nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi.

- Cererea pentru atribuirea terenului se depune la sediul consiliului local al unităţii administrativ-teritoriale în care solicitantul îşi are domiciliul şi va fi însoţită de următoarele documente: copie de pe certificatul de naştere, copie de pe actul de identitate, declaraţia solicitantului, pe propria răspundere, că nu deţine sau că nu a deţinut în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net