Vrei să-ţi construieşti o casă? 9 sfaturi de care să ţii cont

Ultima actualizare:

    Construirea unei case este te scoate mai ieftin decât achiziţionarea unui apartament la bloc
Construirea unei case este te scoate mai ieftin decât achiziţionarea unui apartament la bloc

Construcţia unei case a ajuns astăzi să fie uneori mai ieftină decât un apartament cu trei camere la bloc. Depinde de zonă şi de complexitatea proiectului. Însă, este foarte posibil să ieşi mai ieftin. În cazul în care te-ai decis să încerci această variantă, ar trebui să fii foarte atent la anumite aspecte. Uite cum ar trebui să procedezi!

Atenţie la zona pe care o alegiDacă nu deţii deja pământ într-o anumită zonă şi vrei să cumperi pentru a-ţi ridica o casă, trebuie să alegi cu mare grijă zona. Este uşor accesibilă? În apropiere există un spital sau o policlinică, farmacii, o grădiniţă sau o şcoală? Vei avea nevoie şi de mijloace de transport în comun, chiar dacă dispui de maşină personală. Interesează-te dacă în apropiere există microbuze. Mare atenţie ca iarna zona în care vei locui să fie deszăpezită de autorităţi, ca să nu te trezeşti că nu poţi pleca dimineaţa la serviciu. Nu în ultimul rând mare grijă şi la vecini! Ţi se par de încredere?

Alege o echipă de profesioniştiEste mai bine să plăteşti mai mulţi bani constructorului, dar să ai certitudinea că av face o treabă pe măsură decât să te zgârceşti şi să te trezeşti cu pereţii crăpaţi din primul an. Constructorul se alege după următoarele criterii: Experienţă, preţ, garanţie. În ceea ce priveşte experienţa acestuia, mergi şi vezi ce a mai construit şi vorbeşte cu aomenii pentru care a construit. Atenţie şi la preţ! Este recomandat să cauţi mai mulţi constructori pentru a le cere oferte. În ceea ce priveşte garanţia, interesează-te cât timp garanteză constructorul structura şi finisajele.

Monitorizează lucrărileFii cu ochii în patru astfel încât să poţi preveni sau să observi iemdiat orice greşeală. O eroare în construcţii, dacă nu este îndreptată la momentul oportun, în timp te va costa foarte mulţi bani şi mai mult timp să repari.

Alte sfaturi:- Este recomandat să închei un contract scris cu echipa de constructori, iar plăţile trebuie făcute pe faze de lucrări.

- Avansul este în jur de 5-10%, apoi se plăteşte în rate egale fiecare fază de construcţie în parte.

- La lichidare se mai plăteşte în jur de 10-20%.

- Poţi percepe o garanţie de bună execuţie de 5%, însă mulţi constructori nu o vor acepta.

- Niciodată nu plăti în avans faţă de faza la care eşti cu lucrările.

- Nu este recomandat să te angajezi să asiguri mâncare sau cazare echipelor de muncitori deoarece vei pierde timp şi mai ales bani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net