Vrei să dormi bine? Te costă cel puţin 90 de lei!

Ultima actualizare:

    Poartă pijama din bumbac
Poartă pijama din bumbac

De multe ori, ni se întâmplă să ne trezim dimineaţa parcă mai obosiţi decât atunci când ne-am culcat. În cursul zilei suntem apatici, fără putere de concentrare şi somnoroşi. Pe piaţă există însă anumite „accesorii" care nu ar trebui să lipsească  din nici un dormitor. Uite ce trebuie să cumperi şi  cât te costă un somn liniştit!

Cumpără o mască pentru dormit

Un somn odihnitor cere un anumit ambient, în primul rând o cameră întunecată. Noaptea, pentru a te feri de lumina care pătrunde în dormitor de la becurile de pe stradă sau de la apartamentele aflate în blocurile vecine, poţi folosi o mască pentru dormit.

Acest accesoriu este însă obligatoriu dacă dormi dupa-amiaza, deoarece îţi protejează ochii de lumina zilei. Măştile pentru dormit sunt confecţionate din materiale uşoare, iar ca sistem de prindere au benzi din elastic. Probează produsul înainte de a-l cumpăra. El nu trebuie să te strângă, dar nici să fie prea larg.

Alege plasturi antisforăit

Împotriva sforăitului există multe soluţii la îndemâna oricui. Plasturii şi spray-urile antisforăit se găsesc aproape în orice farmacie şi au preţuri de la cele mai ieftine până la cele mai scumpe.

Plasturii sau benzile nazale antisforăit se aplică pe nas şi acţionează foarte simplu: ridică nările, mărind astfel deschiderea căilor nazale şi permite persoanei care foloseşte produsul să respire pe nas şi nu pe gură.

Astfel, se reduce congestia nazală şi, implicit, sforăitul. Plasturii nazali sunt adezivi având lamele flexibile, nu conţin substanţe medicamentoase şi nu prezintă efecte secundare. Produsul se găseşte în orice farmacie şi se vinde fără reţetă medicală.

Cumpără un ceas cu alarmă crescendo

În fiecare dimineaţă ceasul deşteptător te bagă în toţi sperieţii, iar tu sari din pat ca ars? Este cazul să cumperi un ceas deşteptător care este dotat cu o alarmă crescendo. Astfel, te vei trezi liniştit, fără stres şi fără să-ţi sară inima din piept.

simeon stalpnicul png

Atenţie când cumperi pernele!

Perna pe care dormi trebuie să fie confortabilă şi să-ţi susţină corect poziţia capului şi a gâtului. Alege o umplutură din puf şi pene şi evită produsele sintetice.

Poţi alege perne ortopedice care te obligă să dormi cu capul îndreptat ori către stânga, ori către dreapta şi, astfe, nu vei sforăi. Foloseşte perne din burete, care nu sunt nici foarte tari, nici foarte moi.

Poartă pijama din bumbac

Pentru că tot a venit toamnă, ar trebui să dormim în pijamale. Dacă îţi cumperi o pijama, aceasta trebuie să fie din bumbac! Bumbacul este un material natural care lasă pielea să respire şi nu provoacă alergii. Pijamaua trebuie să fie largă, comodă. Nu cumpăra produse mulate pe corp, care te strâng.

Pune-ţi dopuri în urechi!

Ai vecini zgomotoşi care ascultă muzică la maximum? Noaptea nu poţi dormi liniştit din cauza câinilor care latră în spatele blocului? Din dormitorul vecin se aude televizorul?

Cumpără un set de dopuri de urechi care să te protejeze de zgomotele ce-ţi deranjează somnul. Acestea se găsesc în farmacii şi au preţuri pentru toate buzunarele. Dopurile de urechi sunt fabricate dintr-un material moale, testat dermatologic.

Alte sfaturi pentru un somn bun

Trage draperiile. Camera în care dormi trebuie să fie întunecată. Dacă te culci după-amiază, trage jaluzelele sau draperiile pentru a împiedica lumina zilei să pătrundă. Noaptea, evită să adormi cu lumina aprinsă, cu veioza aprinsă cu televizorul pornit.

Nu adormi cu muzică. Se spune că muzica lentă te relaxează. Însă, nu este indicat să adormi cu muzica pornită. Ai nevoie de linişte, pentru un somn odihnitor.

Renunţă la masa copioasă de seară. Nu mânca mult şi nu consuma alimente indigeste înainte de culcare! Optează pentru un iaurt, fructe, brânzeturi slabe şi legume. Evită grăsimile şi prăjelile. Evită şi consumul de alcool. Bea, în schimb, o cană cu lapte cald sau un ceai de tei.

Reglează temperatura în cameră. Pentru un somn bun, în cameră trebuie să existe o temperatură confortabilă. Cu alte cuvinte, nu trebuie să fie nici prea frig, nici prea cald.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net