Vor să aducă metroul până în faţă la puşcărie

metrou.jpg

metrou
Proiectul va fi dus la bun sfârşit până în anul 2030

O nouă linie de metrou ar putea fi construită în Capitală, până în anul 2030, prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) Bucureşti-Ilfov 2016-2030, document ce a fost pus în februarie, în dezbatere publică, de către Primăria București.

Pe lângă finalizarea linie de metrou Drumul Taberei-Eroilor, PMUD prevede și construcţia unei noi linii de transport subteran care să lege cartierele Rahova şi Colentina, magistrala 7 trecând pe la Piaţa Unirii."În funcţie de rezltatele studiului de fezabilitate şi disponibilitatea unor surse suplimentare de finanţare, se estimează începerea execuţiei cu grad de realizare 33%, aproximativ un miliard euro, până în 2030", se menţionează în PMUD Bucureşti-Ilfov. Proiectul este prevăzut pe traseul Bragadiru - Alexandriei - Rahova - Piaţa Unirii - Moşilor - Obor - Colentina - Voluntari. Traseul măsoară aproximativ 25 de kilometri, 30 de staţii, un depou şi o parcare. În zona de sud stațiile vor fi la Sebastian, Barza, Piața Rahova, Autogara Rahova, Penitenciar Rahova, stațiile Expres, Alaska, magsitrala terminându-se la stația Independenței 1877.

Loading...

Citește și

  • Metroul este cel mai rapid mijloc de transport din Capitală. Astfel că se munceşte de zor ca traseul lui să se extindă cu încă 6,2 kilometri. Lucrările la Magistrala 5, care va lega centrul oraşului de cartierul Drumul Taberei, au început în urmă cu un an şi deja o staţie e aproape gata. Reporterii Click! au fotografiat lucrările din adâncuri.

  • 82 de persoane private de libertate, care îşi execută pedeapsa în regim închis, în regim de maximă siguranţă precum şi arestaţi preventiv la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Codlea, se află în refuz de hrană, începând de sâmbătă dimineaţă.

  • Am auzit de vulpi care au luat găini, dar de vulpi care să fi luat scările rulante, nu! Cel puţin, nu până acum.