VIDEO Cum va fi omul în viitor? Alexandru Mironov: «Vom înghiţi toată aparatura elecronică»

Ultima actualizare:
Alexandru Mironov la Focşani (Foto: Ştefan Borcea)
Alexandru Mironov la Focşani (Foto: Ştefan Borcea)

Elevii de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Focşani s-au întâlnit cu Alexandru Mironov în cadrul conferinţei Academiei "Ştiinţă şi Tehnică" iniţiate de publicaţia editată de Adevărul Holding.

Evenimentul a fost organizat la invitaţia profesorului de geografie Alexandra Tătaru. Programată să dureze două ore, întâlnirea s-a prelungit cu un ceas.

Conferinţa a fost deschisă de jurnalistul de ştiinţă Marc Ulieriu, redactor şef al Revistei „Ştiinţă şi Tehnică", care a făcut o incursiune în istoria prestigioasei publicaţii.

Cătălin Beldea, astronom amator, explorator, vânător de eclipse, astrofotograf şi realizator al rubricii de astronomie din revista „Ştiinţă şi Tehnică" le-a vorbit elevilor despre eclipse şi despre experienţele sale interesante ca „vânător de eclipse" iar scriitorul de ştiinţă Cristian Român a făcut o călătorie cu elevii în Universul fără margini.


    Alexandru Mironov la Focşani (Foto: Ştefan Borcea)
Alexandru Mironov la Focşani (Foto: Ştefan Borcea)

Extrem de interesantă a fost tema despre evoluţia omului,prezentată de Adrian Nicolae, pasionat de ştiinţele trecutului, care a combătut cu argumente solide teoria potrivit căreia omul se trage din maimuţă

Finalul conferinţei de astăzi i-a aparţinut lui Alexandru Mironov, scriitor şi critic SF, realizator de emisiuni TVşi radio de ştiinţă populară, senior editor la „Ştiinţă şi Tehnică". În stilul său anticipativ, acesta le-a spus vorbit tinerilor despre cum va fi lumea în deceniile următoare.

„Vom avea nevoie de foarte multă energie, pentru că omul se va lansa în cea mai mare aventură. Vor continua întâmplările din anii 1969-1974, cu cucerirea Lunii, dar asta se va întâmpla spre Marte. Se va întâmpla precis, sigur, este imposibil să nu se întâmple. Suntem şapte miliarde de oameni pe pământ, suntem într-o înghesuială teribilă, iar în anul 2070 pe pământ vor fi 14 miliarde de oameni. În anul 2100, speranţa de viaţă va fi de 92,3 ani. Telefonul o să dispară spre 2040, pentru că toate aparatele astea electronice o să intre în noi. O să le avem în spatele urechii, pe corzile vocale, o să vă înfrăţiţi cu inteligenţa artificială pe care tot noi, homo sapiens, am inventat-o. Eu nu cred că asta este ultima noastră formă. Eu cred că noi homo sapiens, vom înghiţi toată aparatura electronică în noi, vom transforma mediul din jurul nostru, vom ieşi de pe Pământ pe Marte, unde se trăieşte altfel. Suntem o specie condamnată la eternitate, care va profita de avantajul celei mai grozave maşinării care s-a inventat în aceştia peste 13 miliarde de ani şi care este creierul uman", a spus Alexandru Mironov.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net