VIDEO BISERICA ÎI TRIMITE PE ENORIAŞI LA VOT

Ultima actualizare:
image

Biserica Ortodoxă se implică activ în mobilizarea credincioşilor la Referendumul de modificare a Constituţiei. Fie că e vorba de slujba de duminică, fie de slujbe de înmormântare, la ordinul şefilor preoţii îi îndeamnă pe mirenisă iasă la vot şi să susţină modificarea legii fundamentale.

Iubiţi credincioşi, ieri am fost la Adunarea Naţională Bisericească unde s-a vorbit foarte frumos şi mult despre referendumul din 6 şi 7 octombrie. De aceea , avînd un comunicat din partea Sfântului Sinod şi Adunării Naţionale Bisericeşti, Părintele Prodiacon Ioan vi-l va citii acum ca să înţelegeţi mai bine cum trebuie să votaţi DA şi cum să votaţi cu toţii DA.

Să spunem DA familiei binecuvântate de Dumnezeu la apelul Adunării Naţionale Bisericeşti pentru participarea la referendum în 6 şi 7 octombrie 2018. Adunarea Naţională Bisericească compusă din toţi ierarhii Sfântului Sinod, reprezentanţii clerului şi reprezentanţii credincioşilor mireni , din eprahiile Patriarhiei Române, întrunite în şedinţa din 29 septembrie 2018, îndeamnă pe toţi cetăţenii ortodocşi români să participe la referendum şi să spună DA clarificării art. 48 din Constituţia României privind definirea căsătoriei.

Ba chiar un preot din Prahova a vorbit la slujba de înmormântare de referendum, ca să respecte ordinul bisericesc. Imaginile surprinse în timpul predicii au fost postate imediat pe internet.

Facem referendum nevoit, puteţi să filmaţi acolo, să daţi şi pe facebook, nu este nicio problemă. Spun adevărul.

Nu este un referendum politic. Da. Toate partidele politice au semnat şi spijinit acest lucru. PNL-ul, PMP -ul, ALDE, toate partidele politice s-au adunat în treaba asta.

Preoţii spun că promovarea referendumului în interiorul bisericilor este un ordin care trebuie respectat.

Există un mesaj oficial al Adunarii Naţionale Bisericeşti care a fost citit şi astăzi în biserici, prin care se informeaza credincioşii despre referendum, sunt îndemnaţi ca să îşi mărturisească credinţa aşa cum a fost gândită familia teologic şi cultural până acum.

Îndemnul a fost desigur acela de a spirjinii acest demers, care este unul foarte important mai ales în acest an centenar, când riscăm să devenim foarte divizaţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net