Ursuleţul Cămătarilor a fost operat

Citeste tot despre: 

Îl durea când trebuia să înghită din pricina unui chist. Ursuleţul Baloo, salvat de pe proprietatea Clanului Cămătarilor, a suportat bine o operaţie în zona gâtului. Sora lui, a scrâncit tot timpul şi l-a păzit până s-a trezit din anestezie.

Cei doi ursuleţi luaţi de la Nuţu Cămătaru au fost despărţiţi pentru puţin timp, la Grădina Zoologică Bucov. Medicii de la Vier Pfoten au descoperit încă de acum trei săptămâni că „baiatul” Baloo are un chist în zona gâtului şi au decis să ajute animăluţul.

CLIIMA20130319_0036_1.jpg

Baloo a fost anesteziat îaninte de operaţia de extragere a chistului


L-au operat luni, în clinica mobilă adusă special la Bucov, lângă Ploieşti. Ursuleţul a fost şi sterilizat în timp ce se afla sub anestezie. Cât timp era operat, sora lui s-a plimbat agitată în cuşcă, în căutarea fratelui ei. Când Baloo a fost readus în cuşcă, ea l-a păzit până când ursuleţul s-a trezit.


După ce s-au revăzut şi s-au liniştit, ursuleţii, a căror vârstă este estimată la circa 2 ani, au fost mutaţi din cuşca de circa 150 de metri, într-un spaţiu de 8.000 de metri.

Este prima oară când calcă pe pământ, după ce s-au născut şi au crescut pe cimentul rece şi murdar de pe proprietatea Cămătarilor. După o perioadă de acomodare cu spaţiul imens, unde există copaci şi un bazin cu apă, cei doi ursuleţi fraţi vor împărţi „domeniul” cu două ursoaice adulte ale Grădinii Zoologice Bucov.


CLIIMA20130319_0039_1.jpg

Sora lui Baloo l-a păzit până când el s-a trezit din anestezie


„Ne bucurăm că în timp atât de scurt am reuşit mutarea ursuleţilor într-un amplasament corespunzător, care le va oferi condiţii mai bune de viaţă de acum încolo”, a declarat Kuki Bărbuceanu, coordonator de proiecte la Vier Pfoten. Cei doi ursuleţi, împreună cu patru lei, au fost transferaţi în 27 februarie de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, la Grădina Zoologică Bucov.

Familia de lei, părinţii şi doi pui, se pregătesc să plece în Africa de Sud, în rezervaţia „Stânca leilor” (Lionsrock), unde mai sunt alţi 33 de lei aduşi din grădini zoologice sau de la particuleri care nu aveau condiţii pentru aceste feline.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1