UPDATE 87 de elevi din Capitală au luat 10.00 pe linie la Evaluarea naţională

Ultima actualizare:
Cristian a luat 9.60 la Mate şi şi-a făcut părinţii  fericiţi
Cristian a luat 9.60 la Mate şi şi-a făcut părinţii fericiţi

Rezultatele în Capitală:82,66% au luat note peste 5.00160 note de 10.00, la Română1.286 de note de 10.00 la Matematică87 de note de 10.00 pe linie

ORA 17.00

Ministerul Educaţiei a anunţat  că până la ora 16.00 a centralizat aproximativ 90% din totalul rezultatelor la evaluarea naţională, datele parţiale arătând că 115.730 de elevi, reprezentând 77,17% din totalul centralizat, au obţinut note peste 5.

ORA 16.00Cele mai mari note din istorie la Mate. „Mă doare inima de emoţie. Am luat 9,60 la Mate”

Gata! S-au afişat rezultatele, iar surprizele se strâng lanţ. La Matematică, se pare, că sunt cele mai mari note din istorie. Părinţii şi elevii, deopotrivă, s-au înghesuit la gardul şcolilor. Unii plâng, alţii tremură de emoţii, cei mai mulţi sunt veseli.

Profesorii au fost generoşi anul acesta. Proba „de foc”, adică Matematica, a avut subiecte accesibile. S-au dat note nesperat de mari.

„Mă doare inima de emoţie. Am luat 9,60 la Mate, nu îmi vine să cred”, ne-a spus Cristian, îmbrăţişat imediat de tată. „Sunt un om fericit! Mă aşteptam la note mari, pentru că a învăţat şi este un copil bun, dar mi-a depăşit aşteptările”, ne-a spus tăticul fericit.

Cristian a luat 9.60 la Mate şi şi-a făcut părinţii fericiţi (FOTOGRAFII Dorin Constanda)

Au fost cele mai mari note la Mate din istorie
Au fost cele mai mari note la Mate din istorie

Adrian şi Matei sunt relaxaţi. Au medii foarte bune şi ştiu deja la ce liceu vor merge. „La prima simulare a examenului, cea din iarnă, fost măcel. Am luat toţi note de 4 şi m-am speriat. Am pus burta pe carte, ca să nu ajung vreun ratat. Şi părinţii ne-au bătut la cap în fiecare zi: ia şi tu o carne în mână, azi nu înveţi? Numai aşa ne-au stresat. Iată că a meritat”, ne-au spus cei doi băieţi fericiţi.

Adrian şi Matei au luat medii mari şi ştiu unde vor merge la liceu

Nu toată lumea e fericită de note obţinte la examen
Nu toată lumea e fericită de note obţinte la examen

De data aceasta, notele au fost de toate felurile: mici, foarte mici, mari, foarte mari, faţă de anul trecut când erau ori note mari ori foarte mici. De altfel, anul trecut au fost elevi care au intrat la liceu cu medii puţin peste 3.00.

La Şcoala Gimnazială Grigore Ghica Voievod, din Capitală, părinţii au venit cu coli albe, pregătiţi să depună contestaţii la note.

S-au înghesuit lipiţi de gardul care îi despărţea de avizierul unde două doamne lipeau listele, fix la ora 16.00. Au stat îndelung să citească notele copiilor lor, au pozat listele. Cei mici, s-au strecurat printre mânile şi picioarele lor ca să vadă listele.

Una dintre premiantele şcolii, care a terminat gimnaziul cu media 9.50, a luat puţin peste nota 6.00 la examen. Plânge de mama focului, îşi sună părinţii, care au şi venit în fugă să scrie contestaţiile.


    Nu toată lumea e fericită de note obţinte la examen
Nu toată lumea e fericită de note obţinte la examen

O fetiţă blondă, Clara, plânge şi ea cu suspine. „Am picat! Am media 4.78. Am luat 3 la mete. Cu ce sunt eu de vină dacă nu înţeleg nimic?”, ne-a spus fetiţa firavă. Ştie că oricum va intra la liceu, dar îi este ciudă că a ratat primul examen din viaţa ei. Nu o va suna pe mama, ci aşteaptă să ajungă acasă cu vestea cea rea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net