UPDATE 87 de elevi din Capitală au luat 10.00 pe linie la Evaluarea naţională

Rezultatele în Capitală:
82,66% au luat note peste 5.00
160 note de 10.00, la Română
1.286 de note de 10.00 la Matematică
87 de note de 10.00 pe linie

ORA 17.00

Ministerul Educaţiei a anunţat  că până la ora 16.00 a centralizat aproximativ 90% din totalul rezultatelor la evaluarea naţională, datele parţiale arătând că 115.730 de elevi, reprezentând 77,17% din totalul centralizat, au obţinut note peste 5.

ORA 16.00
Cele mai mari note din istorie la Mate. „Mă doare inima de emoţie. Am luat 9,60 la Mate”

Gata! S-au afişat rezultatele, iar surprizele se strâng lanţ. La Matematică, se pare, că sunt cele mai mari note din istorie. Părinţii şi elevii, deopotrivă, s-au înghesuit la gardul şcolilor. Unii plâng, alţii tremură de emoţii, cei mai mulţi sunt veseli.

Profesorii au fost generoşi anul acesta. Proba „de foc”, adică Matematica, a avut subiecte accesibile. S-au dat note nesperat de mari.

„Mă doare inima de emoţie. Am luat 9,60 la Mate, nu îmi vine să cred”, ne-a spus Cristian, îmbrăţişat imediat de tată. „Sunt un om fericit! Mă aşteptam la note mari, pentru că a învăţat şi este un copil bun, dar mi-a depăşit aşteptările”, ne-a spus tăticul fericit.

Cristian a luat 9.60 la Mate şi şi-a făcut părinţii fericiţi (FOTOGRAFII Dorin Constanda)

CLIIMA20130629_0065_1.jpg

Cristian a luat 9.60 la Mate şi şi-a făcut părinţii fericiţi

Adrian şi Matei sunt relaxaţi. Au medii foarte bune şi ştiu deja la ce liceu vor merge. „La prima simulare a examenului, cea din iarnă, fost măcel. Am luat toţi note de 4 şi m-am speriat. Am pus burta pe carte, ca să nu ajung vreun ratat. Şi părinţii ne-au bătut la cap în fiecare zi: ia şi tu o carne în mână, azi nu înveţi? Numai aşa ne-au stresat. Iată că a meritat”, ne-au spus cei doi băieţi fericiţi.

Adrian şi Matei au luat medii mari şi ştiu unde vor merge la liceu

CLIIMA20130629_0072_1.jpg

Au fost cele mai mari note la Mate din istorie

De data aceasta, notele au fost de toate felurile: mici, foarte mici, mari, foarte mari, faţă de anul trecut când erau ori note mari ori foarte mici. De altfel, anul trecut au fost elevi care au intrat la liceu cu medii puţin peste 3.00.

La Şcoala Gimnazială Grigore Ghica Voievod, din Capitală, părinţii au venit cu coli albe, pregătiţi să depună contestaţii la note.

S-au înghesuit lipiţi de gardul care îi despărţea de avizierul unde două doamne lipeau listele, fix la ora 16.00. Au stat îndelung să citească notele copiilor lor, au pozat listele. Cei mici, s-au strecurat printre mânile şi picioarele lor ca să vadă listele.

Una dintre premiantele şcolii, care a terminat gimnaziul cu media 9.50, a luat puţin peste nota 6.00 la examen. Plânge de mama focului, îşi sună părinţii, care au şi venit în fugă să scrie contestaţiile.

CLIIMA20130629_0077_1.jpg

Nu toată lumea e fericită de note obţinte la examen

O fetiţă blondă, Clara, plânge şi ea cu suspine. „Am picat! Am media 4.78. Am luat 3 la mete. Cu ce sunt eu de vină dacă nu înţeleg nimic?”, ne-a spus fetiţa firavă. Ştie că oricum va intra la liceu, dar îi este ciudă că a ratat primul examen din viaţa ei. Nu o va suna pe mama, ci aşteaptă să ajungă acasă cu vestea cea rea.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1