Unii elevi la joacă, alţii la testare

Ultima actualizare:

    În 2014, 100.000 de elevi nu au promovat Evaluarea naționalăfoto: Click!
În 2014, 100.000 de elevi nu au promovat Evaluarea naționalăfoto: Click!

Elevii din clasele mici vor fi liberi luni (23 februarie) și marți (24 februarie) pentru ca cei din clasele a VIII-a să poată simula Evaluarea naţională în cursul dimineţii.

Părinţii cu copiii din clasele primare au fost anunţaţi că nu se fac ore luni (23 februarie) şi marți (24 februarie), pentru că dimineaţa trebuie să vină elevii din clasele a VIII-a care vor testa Evaluarea naţională, în condiţii identice cu examenul real. Luni (23 februarie) este programată proba scrisă la Limba şi literatura română, mâine cea la Matematică, iar miercuri va fi o probă în Limba maternă, acolo unde este cazul. 

Elevii care participă la simulare nu pot intre în sălile de examen cu telefoane, tablete, manuale, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări şi nici cu ghiozdane. Afişarea rezultatelor este programată pentru 6 martie. Notele nu vor fi trecute în cataloage, dar părinţii şi profesorii vor afla cât de pregătiţi sunt elevii pentru examenul real, din 22 -24 iunie.

Anul trecut, la Evaluare nu s-au prezentat 10.000 de absolvenţi, iar medii peste 5,00 au obţinut doar 48,8%. Dezinteresul elevilor se poate explica prin faptul că toți absolvenții de gimnaziu vor fi admiși la liceu, întrucât clasa a IX-a este obligatorie. Cele mai slabe rezultate au fost obținute la Matematică, unde puțin peste 30% au luat note peste 5,00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net